Žena tuče muža – ko bi još u to poverovao?

Ostavite komentar


  1. ko jecuo za skladan brak Vuka i Danice Draskovic. Hilari i Bila Klintona. Rika Grenela i njegovog supruga

  2. To sto se u zapadnom drustvu desava,razumljivo je. Ali, u Africi, to znaci da samo na pragu materijarhata.

    1. Uvek su mi zanimljivi komentari gde se kao kaze zapadno drustvo smatrajuci da je Srbija sta? Istocno drustvo mozda? Balkansko?

      1. Srbija nije ni „istocno -ni zapadno drustvo“. Moze muz da tuce zenu ili zena muza. Vise ovo prvo, nego drugo. Sve njih do iznemoglosti tucu diktatori koji su na vlasti u ovom koktel-drustvu.

  3. A zašto se ponašao kao tipična žrtva nasilja i sve ćuteći trpeo?
    Ne kažem da je trebalo da je nokautira da bi je naučio šta je red, ali ne razumem šta ga je sprečavalo da pomahnitalu karakondžulu otera u 3LPM i samo se digne i ostavi je da urla i grebe se po licu koliko god hoće? Naseo je na priče da će se ona „popraviti“? Ili ga je ona u stvari izdržavala? Ako je postao toliko zavisan od nje, materijalno ili drugačije, da nije mogao sebi da priušti da je napusti, onda je negde baš debelo pogrešno skrenuo.
    Znam da je napuštanje vrlo loše veze kod nas često nemoguće zbog slabih materijalnih uslova žrtve, ali ne verujem da to može biti razlog i u Nemačkoj.

    1. Imam druga isti takav slučaj. Oženio karakondžulu iz materijalnih razloga a i da bi pobegao u veči grad. Sad već 15 godinas trpi teror jer zavisi od nje. A ona svaki dan sve luđa. Da se razvede, nema kud da ode. A dete već poraslo, treba mu otac. E, sad, šta će o takvom ocu da misli to je već druga stvar. Već ga zove „šonjo“ i šaslje ga za pivo. Sam je kriv.

      1. Tačno tako. Platio je visoku cenu za „lagodan život“ na tuđ račun. Zapanjujuće je koliko se njih, ne samo u Srbiji, glavačke baca u od samog starta promašen brak samo zato što brak vidi kao dobru priliku da se zakači za nekoga ko će doživotno „brinuti“ o njoj/njemu. Možda i hoće, ali to će UVEK imati svoju žestoku cenu.
        Za to su, po meni, najviše krivi roditelji, naročito ženske dece, koji ih ne vaspitavaju od starta da budu samostalne ličnosti, sposobne za samostalan život, nego dečake uče kako treba da se „snalaze“ i koriste prečice, a devojčicama pune glavu kako im je udaja najbolja investicija u životu, a rađanje dece jedina svrha njihovog postojanja na ovom svetu. Najbolji recept da vlastitom detetu rano i trajno upropastiš život.

  4. Mi imamo prijatelja koji je imao psihi;ki obolelu suprugu koja je martretirala celu porodicui nije htela da se leči. Kada se obratio socijalnom radniku prokomentarisali su kako je obi;no obrnuta situacija. Na kraju je toliko puta zvao i njih i policiju da su je prisilno odveli na psihijatriju i tek tada joj je postavljena dijagnoza i odredjena terapija uz koju je ok. Teba uvek tražiti pomoć kojeg god pola da ste.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.