Da na kraju prošle sezone nisu slučajno poneli titulu najboljeg dubla na svetu, Srbin Nenad Zimonjići Kanađanin Danijel Nestor uporno potvrđuju u protekle tri nedelje. Posle Monte Karla i Barselone, srpsko-kandska kombinacija bila je najbolja i na Mastersu u Rimu, a kao i u Kneževini i ovoga puta su do titule došli pobedom nad prvim dublom sveta braćom Brajan – 2:0 (7:6, 6:3).

Ovaj duel je bio repriza prošlogodišnjeg finala Rima stim što su se uloge sada promenile. Zimonjić i Nestor prikazali su dominantnu igru, naročito u drugom setu, koji su bez većih probelma priveli kraju, pa su Bob i Majk Brajan morali da prepuste titulu srpsko-kandskom paru.

Najbolji dubl igračSrbije Nenad Zimonjić ovom pobedom osvojio je 27. titulu u karijeri u dublu, i ukupno sedmu iz serije Masters turnira. Zimonjiću je ovo drugi trofej u Rimu, nakon što je 2007. godine slavio u paru sa Francuzom Fabrisom Santoroom. Njegov dubl partner je pre ovog finala bio najbolji 1997. i 2006. godine u Rimu, u tandemu sa Markom Noulsom.

Trijumfom u Rimu Zimonjić i Nestor zaradili su 166.500 evra i novih 1000 bodova na ATP listi, koji će ih još više približiti prvom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari