Žiofre sa Vučevićem u Novom Sadu: Razgovarali o prestonici kulture i miru u regionu 1foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom i šefom Delegacije Evropske unije u Emanuelom Žiofreom u Gradsko kući u Novom Sadu. Dva zvaničnika su se osvrnula na brojne aktivnosti koje se realizuju u Novom Sadu kao aktuelnoj Evropskoj prestonici kulture.

Ocenili su i da je interkulturalni dijalog ima veliki značaj za čvršće povezivanje zemalja u Evropi.

Na sastanku je zaključeno da su mir i stabilnost ključni za dalji razvoj regiona, te da je veoma važno da se prepoznaju elementi zajedništva i da se ujedinjeno deluje na principima najviših humanističkih vrednosti.

Vučević je naglasio je da je Novi Sad oduvek primer harmoničnog suživota ljudi različith nacija i veroispovesti, te da je tradicija negovanja različitosti bitan faktor koji je doprineo da Novi Sad postane deo najznačajnijeg evropskog projekta u kulturi.

„Projekat EPK dao je Novom Sadu priliku da pokaže inovativnost, da ojača kapacitete, poboljša infrastrukturu i da postane mesto pozitivnih primera i dobrih praksi, a poruka koja se šalje iz Novog Sada jeste da Srbija nastoji da uvek bude promoter politike razgovora“, zaključio je Vučević.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari