Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić, primio je danas ekipu Vatrogasne jedinice iz Trstenika, koja je na upravo završenoj međunarodnoj Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji profesionalnih ekipa A kategorije i drugo mesto u ukupnom plasmanu. Sastanku je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Radomir Milunović.


Predsednik opštine Trstenik čestitao je vatrogascima na postignutom uspehu i zahvalio se što su svim stanovnicima opštine Trstenik priuštili veliku radost: „Naši momci su pokazali da se uz takmičarski duh i timski rad može pobediti. Lično im odajem veliko priznanje. Vatrogasci su jako bitan element svakog društva. Oni su uvek tu kada su vanredne situacije i uvek brinu za bezbednost naših stanovnika.“

„Nažalost, oprema sa kojom rade je jako zastarela, ali im to nije smetalo da postignu dobre rezultate. Opština Trstenik će im uvek biti na raspolaganju, kao što je i do sada. Mi ćemo ovih dana uputiti dopis Ministru unutrašnjih poslova i obavestiti ih o postignutim uspesima odeljenja MUP-a u Trsteniku. Sve u cilju da im obezbedimo vozilo koje im je neophodno, a to su svakako zaslužili“, dodao je Aleksić.

Dejan Petrašinović, v.d. komandira Vatrogasne jedinice u Trsteniku, zahvalio se lokalnoj samoupravi što im je omogućila da odu na ovo takmičenje, kao i medijskoj kući RTV Trstenik, koja je pratila njihove pripreme. Vatrogasna jedinica u Trsteniku do sada je četiri puta zaredom bila državni prvak, a na međunarodnim takmičenjima osvojila dva druga i jedno treće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari