„ZLATNO DOBA NIŠtavilA“ 1

Dnevni list Danas će sutra, u subotu 12. januara, u Nišu organizovati promociju lista, kao i promociju godišnjeg kalendara sa karikaturama Predraga Koraksića Koraksa, kroz tribinu na kojoj će se govoriti o aktuelnom društvenom trenutku u Nišu i Srbiji i „uličnu akciju“.

Promociju će organizovati dnevnik Danas u saradnji sa organizacijom Novi optimizam.
U 13 časova, u Deli prostoru, u Davidovoj ulici 2a, biće organizovana tribina „Zlatno doba NIŠtavilA“, na kojoj će se govoriti o situaciji u Nišu i Srbiji.

Govornici su Đokica Jovanović, doktor socioloških nauka i predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) iz Niša, Gordana Bjeletić, urednica portala Južne vesti, Aleksandar Stankov, urednik portala Južne vesti, Svetislav Basara, književnik i kolumnista Danasa, Radivoj Cvetićanin, urednik Danasa i Zorica Miladinović, dopisnica Danasa iz Niša.

Tribina će biti prilika da govornici i posetioci razmene stavove o tome koliko je tačno da Niš i Srbija ubrzanim koracima „idu napred“, pogotovu u sferi ekonomije, ili su to „Potemkinovske priče“, iza čijih se kulisa krije prilično razoreno društvo i građani koji teško žive. Moguće teme za razgovor su i (ne)pravna država, (ne)funkcionisanje institucija, medijske (ne)slobode, stanje demokratije i ljudskih prava…

Sat vremena ranije, u 12 časova, u Obrenovićevoj ulici ispred Medija reform centra, biće organizovana promocija i prodaja lista i godišnjeg kalendara sa Koraksovim karikaturama. U ovoj uličnoj akciji učestvovaće predstavnici Danasa.

Pozivi za učešće u ovim događajima redakcija Danasa uputila je aktuelnim čelnicima grada Niša, među kojima su predsednik Skupštine grada Rade Rajković, gradonačelnik Darko Bulatović, načelnik gradske uprave Ljubiša Janić i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski. Poziv je upućen i čelnicima pojedinih institucija, kao što su Univerzitet u Nišu, departman za novinarstvo Filozofskog fakulteta ili zdravstvene ustanove. Upućen je i na adrese stranačkih predstavnika, iz vlasti i opozicije, kao i predstavnika nevladinog sektora i sindikata.

Dnevni list Danas je poslednjih meseci i u drugim gradovima organizovao slične tribine, kao i izložbe Koraksovih karikatura, koje su izazvale veliko interesovanje građana i javnosti. Izložbe karikatura Koraksa i Dušana Petričića zabranjene su ili prekinute u beogradskoj opštini Stari grad, Lazarevcu i Kraljevu. Zabrane su izazvale oštre reakcije dela javnosti, kao i kraljevačku akciju „Karikature protiv diktature“, u okviru koje su aktivisti Lokalnog fronta Kraljevo „prošetali“ karikature, noseći ih na sebi.

Naš list je nastojao da u Nišu svake godine organizuje svoju promociju, najčešće uličnu akciju „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“. U okviru ovakvih akcija insistirao je na neposrednim susretima, razgovorima i dijalogu sa građanima, ako i predstavnicima različitih insitucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari