Zloupotrebili Vučićevo zdravlje za napade na N1

Negativna kampanja protiv kritičkih medija nastavljena i nakon hospitalizacije predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Mislim da dnevne novine Dans ne bi smele da koriste reči: spin, spinovanje itd.

    1. A koju drugu da koriste? Možda obmana? A sve se svodi na isto. Čitamo da je Lončar izjavio da mu je život bio ugrožen a pre nekoliko sati je pušten iz bolnice. Pa od koje je to bolesti bio životno ugrožen a posle dva dana ide kući? Mislim da je ovo žešći SNS spin pošto više niko ne obraća pažnju na izmišljena prisluškivanja, atentate, …

  2. Novinar je istinom ugrozio život predsednika? Kako majka mu stara kad predsednik „sipa istinu kao munja“? To je toliko brzo i kratko da niko istinu nit vidi nit čuje. E sad, ako se predsednik baš predozirao sa istinom to svakako može ostaviti traga na njegov neurovegetativni status.

  3. re: Negativna kampanja protiv kritičkih medija nastavljena i nakon hospitalizacije predsednika Srbije

    PREDIZBORNA EPIDEMIJA U SNS: Predizborna bolest se širi SNS-om.

  4. Ako se neko ulicarski izrazava, onda je to onaj, koji nadmasuje samog sebe pojavljivanjem na tv-u, prekidajuci programe, urlajuci na novinare, mahajuci nepostojecim prolaznicima itd. Ljudi, da se ne lazemo vise, imamo mnogo gorih problema a ova „bolest“ je skretanje paznje sa istih.

  5. To se u narodu kaže , što se vata u kolo kad nezna da igra , neće svi nivinari unapred postavljena pitanja , da je bog dao više Sovilja bila bi drugčija situacija i nebi bilo toliko korupcije , kriminala i bahćšenj

    1. I da mu gura telefon u lice. Ako je tako dobar novinar zasto mu trebaju drugi da kazu sta ce da ga pita.

  6. Da, da, nema nikakve sumnje da su „srčane palpitacije“ izazvane prilikom „oralne defekacije u stojećem položaju“. Na snimku se jasno videlo da je intenzitet i kvalitet istine koju je predsednik sipao kao munja izazvala hiperemičnu erimatoznost lica što je direktna posledica preteranog izlaganja „predsednikove istine“. Nije čudno što je organizam na stres reagovao odbrambeno povećavajući minutni volumen i frekvenciju srca u pokušaju da se zaštiti od neprijatnih pitanja novinara. predsednik jednostavno nije mogao da izađe na kraj sa tako velikom količinom istine koju je sipao kao iz rukava, pardon kao munja iz oblaka. Jednostavno, iako predsednik to može organizam jednostavno ne može. A organizam stvarno nikad ne laže.

  7. Na, toj cuvenoj konferenciji za stampu, jasno se videlo da predsedniku nije dobro, jer je uhvacen u lazi i da je insistiranjem novinara da odgovori na pitanja – u kom svojstvu je otac ministra bio u Krusiku, bio vidno iznerviran.Njegovi odgovori su bili nesuvisli od toga da ne zna sta je rekao u vezi sa statusom B. Stefanovica u GIMu, do toga da je on mislio da je zapislen tu, ali ga je Nesa razuverio, Kad mu je novinar priblizio telefon da mu pokaze taj dokument Birna, drsko i cinicno je odgovorio da ne vidi, ali vidi poruke koje novinar dobija o tome sta da ga pita i ko mu ih salje.Na isto pitanje novinarke (mislim Insajdera) nije dao odgovor pri cemu je brojao koliko puta ga je ona toboz prekinula i izbrojao je 23 puta. Problem je sto je predsednik navikao da mu postavljaju udvoricka i dogovorena pitanja tzv. novinarke sa Pinka, a kad se suoci sa logicnim pitanjima novinara objektivnih medija onda se nadje u neobranom grozdju , zapetlja se k’o pile u. kucine, prica sta on hoce nipodastava novinara koji pita , (posebno sa N1,)
    Vrhunac cinizma i bahatosti na ovoj konferenciji za stampu je predsednikovo pitanje – odgovor“Pa sta dokazuje i da je bio u Krusiku. Kad ne mozete da dokazete kriminal sve se svede na sukob interesa“(Kao da je to neki prekrsaj?!)
    Pa sta ako je predsednik zavrsio na VMA? Mozda to dokazuje da je ipak malo i covek?

  8. Kada novinar koristi isti rečnik koji koristi predsednik, obda je ulučarski rečnik. Čik neka neko od vazelinaša to kaže predsedniku.

    1. KAKO SU SE SINOC SUZA I BOZA TRUDILI DA OBJASNE KAKO JE PREDSEDNIK INSTITUCIJA KOJOJ SE NE SME ONAKO OBRACATI. ALI PREDSEDNIK JE OD INSTITUCIJE STVORIO OTVARACA LIDLA A I NOVINARE JE CASTIO NAZIVIMA OLOS, PA OBRACANJE IMENOM, NAROCITO OBOZAVATELJKE RANKE.
      STO KAZE NAS NAROD, PREMA SVECU I TROPAR!
      I MNOGO JE SMESAN ZAKLJUCAK AV NA ONOJ KONFERENCIJI, KAD JE REAKO PA STA AKO JE SUKOB INTERESA, PA TO JE OSNOVNI PREKRSAJ!!!1

  9. …..obično se lekari VMA obrate i za nevažnije pacijente – a sada? Nema komentara, nema žive duše da išta kaže o AV………malo čudno…….

  10. Dobro, čovek je bio bolestan, pružena lekarska pomoć i sad je izašao iz bolnice. Da se vratimo mi temi Šta je otac lažnog doktora Stefanovića bio u GIM? Otkud povlašeni položaj? Koliko ste para opljačkali i gde su završile?…

    1. Potpuno tacno. Sve ce izmisliti samo da skrenu paznju sa afere Krusik. Zato i sumnjam u ovu hronicnu „kardiovaskularnu bolest“ od koje se AV naprasno izlecio za nepuna 2 dana!

    2. Tako je, odličan komentar. Samo bih dodala da Vučić duguje I odgovore o sopstvenom učešću u trgovini oružjem koje mu svake nedelje postavlja g-đa Tepić.

      1. Sledeci novinar koji ga pita u vezi bilo koje afere bice optuzen za pokusaj ubistva sa umisljajem.Naravno od sarape,krstica i vucicevica.
        Mala slova naravno jer su i ona velika za te gromade novinarstva!

  11. Glupo je povezivati pitanje i zdravstveno stanje i za to okriviti novinara. Ono što je greška novinara je klasičan uličarski rečnik, ponašanje i obraćanje. Potpuna neprofesionalnost. Iskreno, ja ne bih ni odgovorio na tako postavljeno pitanje. Način ponašanja mu je kao da je radio u Informeru pre toga. I ne treba ga braniti zbog toga, već mu treba ukazati na grešku. Mlad je, možda i nauči, iako je ono odraz vaspitanja, pa je možda i kasno.

    1. A predsednik je baš kulturno odgovorio, nimalo uličarski. Pa on ima rečnik kao navijački huligan a ne kao predsednik

  12. Toliko svečanih otvaranja je imao u poslednje vreme pa mu i nije zameriti – samo je svečano hteo da otvori bolovanje!

  13. A koga da napadam.ja za naruseno zdravlje moje dece zbog nepostovanja zakona od strane drzave? Uporno smo se obracali predsedniku da intervenise sto Ljajic ne postuje pravosnaznu presudu,ali ocigledno da mu tudji zivoti nisu bitni. Zlocin i kazna

    1. Opet AV okrece istinu ..ZAMENA TEZA….KRUSIK JE AFERA….ZASTO PRICATE O PREDSEDNIKOVOM ZDRAVLJU…NEMA SANSE DA JE IMAO KARDIOVASKULARNE PROBLEME…NE ZNA STA CE PA IZMISLJA BOLEST ATENTATE. STA JOS NIJE IZMISLIO??? OVO VREDJA ZDRAV RAZUM JAVLJA SE VESIC KRSTIC ….SUZANA VASILJEVIC??, SVI SU BILI KOD TADICA I SADA SU DUSEBRIZNICI…NA PINKU HEPIJU ITD…..BIO NA APARATIMA PA JE PISANIM SLOVIMA PISAO PO TWITERU???? ZNAS STA TZV PREDSEDNICE …NISMO MI BUDALE …TO PRICAJ SVOJIM RADIKALIMA SENDVICARIMA DA SI ZIVOTNO UGROZEN….NIJE MI TE ZAO JER LAZES…ZAPLEO SI SE I ZA TO I ZA KRUSIK….KRADES NAM VREME MILIJARDE …ZIVOT NAM KRADES SVAKI DAN???

      1. nova podmukla metoda terorista,ubiti nekoga postavljanjem teških pitanja.Ali važi samo na teritoriji Srbije.

        1. Prema toj tabloidnoj “logici“ novinar N1 je zapravo novi Gavrilo Princip? Sve ovo strašno podseća na čuveni skeč Monti Pajtona o samoodbrani. Kad vas neko napadne bananom, vi ga ubite metkom iz pištolja. Banane su naročito drage šešeljoidima, još od prebijanja advokata Borovića…

  14. Ocekujem Saopstenje Konziliuma Lekara VMA,koji ucestvuju u lecenju
    naseg Predsednika Drzave,sto je uobicajeno?!*

  15. Sve je to farsa. Sprema tutanj. Bice to iz zdrqvstvenih razloga. Previse su se upetljali i umuljali da vise neznaju.ko je ko i koliko je ko drpio. Nova vlast ako se ne razracuna sa lopovima i pljackasima bice samo kraj ove Srbije.

  16. jer je Lončar izjavio da je predsednik bio životno ugrožen, a predhodno su Vesić, Krstić i Vučićević povezali njegov zdravstven problem sa pitanjem novinara. Ako jedno novinarsko pitanje može da životno ugrozi političara, onda taj čovek mora da menja profesiju. Neodgovorno je da sebe dovedeš u situaciju da ti čuka otkaže čim ti se pitanje novinara ne dopada. Ministar zdravstva, Lončar, tvrdi da su lekari sa VMA, po prijemu predsednika konstatovali da je bio životno ugrožen. da ima manje probleme sa srcem. Predsednik države nije vlasnik privatne firme i nema pravo da zarad sedenja u predsedničkoj fotelji rizikuje svoj život. Obaveza lekara je da garantuju da ga neko od budućih novinarskih pitanja neće ubiti ili da u svom izveštaju konstatuju da predsednika nije zdravstveno sposoban da vrši posao koji sada radi. Ukoliko se takva situacija ponovi, a lekari su konststovali da je zdravstveno sposoban za bavljenje poslom kojim se bavi, morali bi da ostanu bez licenci za rad.

  17. Ovo kaze Nebojsa Krstic “ Novinar N1 ne zna koja pitanja spadaju u nadležnost predsednika Republike..“, a ja pitam Krstica da li Predsednik zna svoje nadleznosti?

  18. Vlast na čelu sa predsednikom su alergični na prava pitanja novinara, i nikako da nam daju prave odgovore. Optuzbe i spinovanja na račun N1 itekako zabrinjavaju ali to niko od nadležnih nažalost, ne vidi i ne reaguje.

  19. Nisu zloupotrebili njegovo zdravlje, jer je njegovo (fizicko) zdravlje dobro.
    On svoje (fizicko) zdravlje kontrolise u Rusiji. Ko hoce, setice se da je vise puta tamo odlazio na preglede i kontrolu pritiska, sto nije moglo da bude i nije bilo skriveno.
    A sad se slonio na VMA na dan, dva – da se pribere, jer je priteran u cosak zbog trgovine oruzjem u kojoj je ucestvovao (mozda jos ucestvuje) i svoje privatne investicije „Beograd na vodi“ koja se realizuje punim intenzitetom apsolutno van ociju javnosti. A to je tek vrh ledenog brega vucicevih kriminalnih aktivnosti. U rakvoj situaciji, kratak predah na VMA, medijski temeljno osmisljen i propracen, dobro je dosao.
    Sve ovo ce vucic da potvrdi jasno vec veceras na tv hepi gde je njegovo gostovanje najavljeno jos pre nego sto je otisao na VMA, i naravno nije otkazano „iz zdravstvenih razloga“.

  20. Mislim da generalno svi preteruju,i to mnogo, i vlast i opozicija i rezimski i opozicijoni mediji.vlast preteruje sa kritikama opozicije,a opozicija ne promisljenim izjavama i postupcima, takodje i tv emisije,preteruju i one u kojima se kritikuje vlast,a preteruju i one u kojima se kritikuje opozicija.Takodje preteruju i rezimski botovi,a li i opozicijoni hejteri, botovi ,itd. Iskreno mi je muka da citam komntare i jednih i drugih.

  21. Tako bude kad se pije rakija umjesto pive.Djeca treba da znaju da predsjednik ipak nije u pravu i da rakija ne valja. Jugoslav Ćosić treba da podsjeti predsjednika i sve njegove poltrone na njegove i Šešeljeve riječi kada su poželjeli zdravlje premijeru Djindjiću kada je isti završio u bolnici zbog povrede na fudbalu i kada je nosio gips.tada su se sprdali i pozivali na ubistvo a kada je to izvršeno onda su slavili a Vučić se tada napio od sreće prvi put u životu,kako je sam rekao.Pa komotno sada svi mogu da mu požele isto ono što je on poželio Djindjiću.

    1. Evo ja mu od srca želim. I ja ću se napiti prvi put u životu, možda mi dete onda odustane od odlaska u beli svet.

  22. Mole se novinari nezavisnih medija da predsedniku više ne postavljaju nezgodna pitanja jer će ubuduće takva pitanja biti proglašena za pokušaj atentata na predsednika. Učite se objektivnosti od već potvrđenih zavisnih novinara sa Pinka, Hepija, O2, RTS-a i svih dnevnih listova osim Danas-a.

  23. Ubrzo će se pokazati da je ovo bio Vučić&Beba spin radi skretanja pažnje javnosti sa po Vučića i SNS opasne afere Krušik! Na to ukazuju sve indicije!

  24. Cirkuska predstava kao i sve ostalo što Vučić servira. Misli li neko da bi ovi smeli reč da progovore a da im je on nije stavio u usta. Mora kukavica malo da se skloni od afere za koju ne može da opravda ni sebe ni druge. Sigurna sam da je u celoj toj aferi njegova uloga glavna. Ajde sad malo da glumi bolesnika, da ga više pošteni i nepotplaćeni novinari ne bi ništa pitali.

  25. Ministre Loncar, treci dan kasni ionako jadna plata zdravstvenim radnicima. Zamisli sta bi bilo da lekari u reakcijama kasne tri dana?

  26. A sad, novinar N1 da prizna u kojoj je stranoj tajnoj Službi trenirao postavljanje ubitačnih pitanja od kojih ciljana meta smesta završava u bolnici!
    Ovog puta je meta bio PreCednik Vučić, ali ta pitanja su toliko opasna da i neki od prisutnih civila može da strada kao kolateralna šteta!
    A Krle da objasni koja pitanja spadaju u nadležnost predsednika Republike. Znajući njega (Krleta, a i PreCednika), najkraći odgovor bi bio: ulizička!

    1. Novinar je u kontra- obavestajnoj sluzbi Srbije
      i nije povezan s okupatorom.
      Covek radi na pravoj strani
      dobar posao.Pa to se vidi …sa mikrofonom i telefonom anulirao je pravog „stranog placenika“ ! Bujosevicu,crni ticu,srce ti je k’o u kunicu!

  27. Ipak se vratio da pravi nova i još veća zla.. U pravu je Basara, niko kao Vučći nebi mogao da uništava Srbe i Srbiju.

  28. Prema izjavi ministra zdravlja, njihov lider je bio životno ugrožen i na aparatima. Dva dana kasnije on je već na nogama i spreman da nam „ulepšava“ život još intenzivnije i prilježnije. SUPERMEN!!! Ne ulazeći u to da li je ili ne bio bolestan, neka je živ i zdrav svojoj porodici, ali neka nas više ostavi na miru. Verujući da je u stvari sve ovo bio strašan spin kako bi se malo skrenula pažnja sa afera koje polako izlaze na videlo, nisam mogao a da ne primetim da je gomila lopava iz vladajuće kaste dobro napunila gaće tokom vikenda jer nije znala šta se zaista događa.

  29. Bedni kalimero je potrošio sve šibicarske trikove pa kamči samilost….

  30. Molim vas …ubuduce samo “ ROZE “ pitanja …nemoj neko da nam nervira Acu…eto sad i znamo da ima “ slabo „srce pored slabih Aorti , pa nemoj neko da ga zove na tv duel , a ja znam da bi on odmah prihvatio ( kao do sada ) i ne spominjite tu “ nesrecnu “ rec BOJKOT , a uz put i dijetata samo riba ( iz Tise ) nikako punjene paprike ili te “ cuvene “ lignje „

  31. Da se razumemo, uvek sam rado gledao N1 i smatram da svoj posao obavljaju profesinalno. Međutim, ako hoće da sačuvaju taj nivo profesionalnosti, Jugoslav Ćosić bi morao onog mladog novinara ozbiljno da ukori i da mu objasni razliku između novinarske oštrine s jedne strane i bezobrazluka s druge. Tvrdoglavo turati pod nos bilo kome neki tekst, sa zahtevom da dotični to pročita, kao i poziv na “ne zavitlavanje,“ jesu ono što nije dozvoljeno – bezobrazluk. Dovoljno sam star da mi budu poznata neka često tačna pravila ponašanja, da je tvrdoglavost najjeftiniji nadomestak karaktera, a da je bezobrazluk najjeftiniji nadomestak inteligencije.

    1. Ma, je l’ da ? To kaza pa ga smaza! Vi očito niste taj prilog ni pogledali, jer da jeste, videli biste da mu Sovilj nije poturao mikrofon pod nos, nego je ovaj sam to tražio jer nije tobož mogao da pročita dokument. Takva količina besa nije skoro viđena na TV, a naročito je neprimereno kada ona dolazi od predsednika, valjda svih, građana. On nas je toliko podelio i polarizovao da to više uopšte nije normalno, a ni bezazleno. Vaš stav je, otprilike, uglađeno – botovski i nikako se ne može drugačije okarakterisati, jer očekivati da imamo empatiju prema takvom nečoveku je pomalo mazohistički, zar ne ?

      1. Neko od nas dvojice stvarno nije gledao taj prilog, ali to nisam bio ja. Sovilj jeste gurao taj telefon Vučiću pod nos, a ovaj je tražio da Sovilj to sam pročita, a što novinar baš i nije hteo. Čak i da mi ne trebaju naočari, ne bih prihvato da mi se neko tako obraća. Konferencije za štampu služe za postavljanje pitanja, a ne za izdavanje naređenja. Mladi novinar Sovilj još ne zna svoj posao. Zar Vi rado prihvatate da vas neko na takav način preslišava i da vam nešto naređuje? Ako je za vas osuda nepristojnosti i drskosti nešto botovski, pa neka bude!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.