Advokatica Zora Dobričanin za Danas: Radonjić i Romić ne planiraju da tuže Srbiju, ali će tražiti naknadu štete 1Foto: A.H./ATAImages

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović, koja je zastupala Milana Radonjića i Ratka Romića u nedavno okončanom postupku za ubistvo novinara i vlasnika „Dnevnog telegrafa“ Slavka Ćuruvije 1999. godine, za Danas navodi da će njeni klijenti podneti zahtev za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode.

Zora Dobričanin Nikodinović je navela da Radonjić i Romić ne planiraju da tuže Republiku Srbiju, ali da će svakako iskorititi svoje pravo iz člana 588. Zakonika o krivičnom postupku vezano za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode.

„Smatram da bi bilo ekonomičnije da Ministarstvo pravde reši njihov zahtev u mirnom postupku, u skladu sa poslovanjem ‘dobrog domaćina’ i sa načelom ekonomičnosti, bez dodatnih troškova parničnih i izvršnih postupaka“, rekla je Dobričanin Nikodinović za Danas.

Podsećamo, 2. februara Apelacioni sud u Beogradu objavio je presudu donetu skoro deset meseci ranije, a po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romića oslobođeni krivice.

Sud je, usvajanjem žalbi odbrane i delimičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačio prvostepenu presudu i okrivljenog Markovića oslobodio od optužbe da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a okrivljene Radonjića, Kuraka i Romića da su, kao saizvršioci, izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana.

Iz Apelacionog suda u Beogradu ranije su za Danas objasnili zašto se čekalo gotovo deset meseci na objavu presude, a o tome možete pročitati u posebnom tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari