Zrenjanin finansijski pomaže ženama preduzetnicama 1Preduzetnici Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je danas ugovore sa 12 žena preduzetnica, kojima su sredstva odobrena na prvom konkursu za ekonomsko osnaživanje žena i ženskog preduzetništva.

Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je dva miliona dinara, a na javni poziv stiglo je mnogo prijava i to iz različitih delatnosti, od pekarskih usluga, do usluga šišanja kućnih ljubimaca.

Pravo za podnošenje prijava imali su takozvani mali i mikro privredni subjekti i preduzetnice, kao i nezaposlene žene, evidentirane u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Zrenjanin, sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.

Zrenjanin finansijski pomaže ženama preduzetnicama 2
Ana Velemir, Foto: N. Jakovljev

Jedna od žena preduzetnica kojoj su odobrena sredstva je Ana Velemir iz Zrenjanina. Ona je vlasnica firme koja se bavi izradom lampi i dekoracija od drveta.

Inače, Ana je vaspitačica, dugo je radila u struci, što je zahtevalo putovanje. Kako se privatnim biznisom bave njen suprug, ali i roditelji, privatni posao bio joj je logično rešenje da joj ostane više vremena za decu i porodicu.

-Bavim se izradom i dekoracijom ukrasnih lampi od drveta. Dizajn biramo mi ili radimo po želji kupaca. Izrađujemo, za sada, lampe u tri veličine, u različitim bojama, a posebno interesovanje kupci su pokazali za dečje lampe, koje dekorišemo na poseban način. Iako radim tek nešto više od godinu dana, moja su iskustva vrlo dobra. Izabrala sam posao u kom može da do izražaja dođe moja kreativnost, a tržište je dobro reagovalo, tako da sam za sada vrlo zadovoljna – kaže Ana Velemir i dodaje da će joj odobrena sredstva pomoći da svoj posao podigne na viši nivo.

Finansijska pomoć iznosi od 100.oo0 do 200.000 dinara, a žene preduzetnice mogu je koristiti za nabavku mašina i opreme.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari