Zrenjanin: Lokalna vlast zapostavila mališane, igrališta neuređena, tvrdi DSS 1Foto: N. J.

Pored mnogobrojnih problema sa infrastrukturom u Zrenjaninu i probijenih rokova za završetak, lokalna vlast je uspela da zapostavi čak i svoje najmlađe sugrađane, igrališta su neuređena i zapuštena, tvrdi zrenjaninski DSS.

Navode da mališani iz ulica Žarka Zrenjanina i Brigadira Ristića zaslužuju bolja igrališta, a ne ruinirane sprave.

„Svedoci smo nebrige oko uređenja igrališta i košarkaškog terena u Ulici Brigadira Ristića u čijoj se blizini nalazi više desetina stambenih objekata u kojima živi na stotine mališana i tinejdžera željnih igre i sportskih aktivnosti ispred svojih zgrada. Obližnjem terenu za košarku izvađena je betonska podloga i taj prostor već duže vreme sada prekriva neravna zemljana podloga sa ostacima betona i kamenja oko koje neretko raste korov“, kaže predsednik GO DSS u Zrenjaninu, odbornik Zoran Sandić.

On podseća da na ovom mestu, posle manjih padavinakošarkaški teren postaje bara i kaljuga, što ne priliči jednom modernom gradskom naselju kakav zaslužuje da bude ovaj deo grada.

„U blizini se nalazi igralište za decu koje bi takođe trebalo renovirati, da stvar bude još čudnija na travnatoj podlozi u središnjem delu igrališta posađene su mlade stabljike pa su deca primorana da pri fudbalskoj igri zaobilaze ista ne bi li sprečila njihovo oštećenje. Ovakva sadnja stabala gubi smisao, jer posađena stabla nisu zaštićena od ovakvih uticaja gde se postavlja pitanje da li bi se deca igrala na tom prostoru da imaju uredjen teren“, ukazuje Sandić.

On kaže da se stanari žale da nasleje i tereni i igralište nisu dovoljno osvetljeni, a od ulične rasvete samo nekoliko svetiljki je ispravno.

„Apelujemo na odgovorna preduzeća u gradskoj vlasti da pristupe rešavanju ovog naizgled sitnog problema u nizu mnogih većih i da mališanima u ovom delu grada pruže bezbedan i uređen prostor za igru. Deca trebaju biti prioritet u svakom pogledu i u njihovu bezbednost, bezbrižno detinjstvo i zdravo odrastanje grad treba najviše da ulaže“, poručuju iz DSS.

Oni su prozvali i pozivamo sve strane investitore, koji su dobili povlastice grada za izgradnju svojih fabrika, da budu sponzori obnavljanja dečijih igrališta širom zrenjaninske opštine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari