Zrenjanin: Na Bagljašu monodrama "Ima jedna zemlja" 1Foto: J.Nj.D.

U organizaciji Udruženja „Baljaškult“ i mesne zajednice „Veljko Vlahović“ u petak, 20. maja, u čitaonici biće izvedena monodrama „Ima jedna zemlja“ Bojana Ljubenovića, u režiji i glumačkoj inerpretaciji Jovice Jašina.

Bojan Ljubenović je poznati srpski satiričar, dobitnik čitavog niza nagrada, među kojima je i nagrada lista „Politike“ za doprinos srpskoj satiri.

„Ima jedna zemlja“ je savremena predstava, na bazi stend-ap komedije, ali u suštini nije to. Od materijala iz knjige „Pisma iz Srbije“ sam napravio jedan širi okvir, tako da imam dve verzije, u zavisnosti da li treba izvesti satiru ili komediju“, objašnjava glumac i reditelj Jovica Jašin.

Jovica Jašin je rođen 1949. godine u Zrenjaninu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek Pozorišna produkcija. Član je ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

U teatru je odigrao mnoštvo uloga, igrao je na filmu i u TV serijama u produkciji RTV Sarajevo i Beograd. U jednom mandatu bio je direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, a sa svojim monodramama godinama učestvuje na festivalima i natupa u zemlji i inostranstvu.

Monodrama „Ima jedna zemlja“ biće izvedena, u 19 časova, u čitaonici MZ „Veljko Vlahović“, nakon čega će Ivica Petrov, profesor muzike, održati koncert zabavne muzike na trgu ispred mesne zajednice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari