Zrenjaninci duguju za grejanje 60 miliona dinara 1Foto: M.Pudar/Danas

Skoro 60 miliona dinara duguju potrošači daljinskog grejanja u Zrenjaninu, takvim je bar bilansom grejanja završena protekla godina u kojoj je najavljeno i da ih očekuju novine u pogledu održavanja sekundarne grejne instalacije.

Na ime starog duga, kako Danas saznaje, zrenjaninska domaćinstva za grejanje duguju 36,4 miliona dinara.

Nešto bolja je situacija sa privredom, njihova dugovanja prema Gradskoj toplani iznose 23 miliona dinara.

U ovom gradu daljinsko grejanje koristi oko 7000 potrošača u kategoriji domaćinstva, a cena toplotne energije za ovu kategoriju iznosi 5,16 dinara po kilovat satu utrošene energije, uz čega se plaća i fiksni deo od 29,76 dinara po kvadratnom metru grejne površine.

Od ove godine uvodi se novina za korisnike daljinskog grejanja, a to je potpisivanje ugovora o održavanju sekundarnih instalacija.

Prema Odluci o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina, na koji se poziva toplana, sekundarna instalacija je u vlasništvu kupaca toplotne energije, koji su u obavezi da je održavaju.

Zrenjaninska toplana priremila je cenovnik usluga održavanja instalacija a u prelaznom periodu, dok se ne završi potpisivanje ugovora sa korisnicima, službena lica će izlaziti po pozivu građana koji budu prijavljivali havarije i curenja na sekundarnim instalacijama.

Već od naredne grejne sezone, od jeseni 2022. godine, ova usluga biće dostupna samo portošačima koji su sklopili ugovore sa toplanom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari