Zrenjaninska fabrika vode prodata arapskoj firmi 1foto Miroslava Pudar

Zrenjaninska Fabrika vode doo prodata je neposrednom pogodbom arapskoj firmi Pannonian water za 417 miliona dinara, potvrdio je za Danas javni izvršitelj Dragan Nikolić

Ovo je bio treći pokušaj prodaje fabrike preko izvršitelja u poslednja dva meseca, a na ime naplate potraživanja Erste banke kao poverioca.

Pokretna i nepokretna imovina zrenjaninskog preduzeća “Fabrika vode” prodata je firmi „Pannonian water“ iz Beograda, potvrdio je javni izvršitelj Dragan Nikolić. Imovina je prodata za polovinu njene procenjene vrednosti, na osnovu založne izjave, a prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac, odnosno Erste banka.

Prošle godine je u dva navrata pokušana prodaja imovine, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. U nepokretnu i pokretnu imovinu „Fabrike vode“, koja je ponuđena na prodaju kao jedna funkcionalna celina, spadaju postrojenje za prečišćavanje pijaće vode, prateći objekti i oprema.

Njena ukupna vrednost procenjena je na 834.736.350 dinara. Kako je bilo navedeno u drugom pozivu, imovina se ne može prodati ispod početne cene, u iznosu od 50 odsto od njene utvrđene vrednosti. U prvom pokušaju početna cena je iznosila 70 odsto od ukupne vrednosti.

Zaključak o prodaji imovine donet je u izvršnom postupku koji je pokrenula Erste banka, kao poverilac, protiv dužnika, zrenjaninskog preduzeća “Fabrika vode”. Postupak je pokrenut radi izvršenja na osnovu Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Firma „Pannonian water“ osnovana je pre dva i po meseca sa sedištem u Beogradu a iza nje stoji jedna arapska firma.

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma ima četiri zakonska zastupnika, odnosno direktora, od kojih je jedan iz Srbije, i to Branislav Zec, dok su preostala trojica iz Velike Britanije, Indije i Kanade.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari