Zrenjaninski đaci spremili čitalačke dnevnike 1Foto: biblioteka zrenjanin

O tome šta su pročitali i kako su to doživeli, pa i ilustrovali u svojim čitalačkim dnevnicima đaci osnovnih škola u Zrenjaninu, daće svoj sud bibliotekari iz ovog grada, na završnoj manifestaciji „Čitalačka značka“.

Naime, u utorak, 30. maja sa početkom u 11 časova, na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ održaće se završna svečanost ove manifestacije, koja obeležava 40 godina postojanja.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 316 učenika osnovnih škola koji su dostavili biblioteci svoje dnevnike na srpskom i mađarskom jeziku u kategorijama: čitalački dnevnik i čitalačka kolekcija.

Svaki čitalački dnevnik trebalo je da sadrži prikaz najmanje 5 knjiga po izboru, među kojima je, kao obavezno, jedno delo zavičajnog autora.

„Učesnicima je ostavljena mogućnost da utiske o pročitanim knjigama prikažu u formi koja im najviše odgovara: kao tekst, ilustraciju, u formi stripa, video zapisa, kao i da odluče da li će čitalački dnevnik pisati u elektronskoj ili klasičnoj formi.
Takođe, na nivou odeljenske zajednice ili škole, učesnici su imali mogućnost da kreiraju zajedničku kolekciju radova“, objašnjava zrenjaninska bibliotekarka Jelena Đorđević Perc.

A u sredu, 31. maja sa početkom u 9.30, u Kulturnom centru Zrenjanina održaće se završna svečanost Male čitalačke značke. Najmlađi učesnici iz 12 vrtića mali su zadatak da ilustruju ono što su samostalno ili uz pomoć odraslih pročitali.

Biblioteka je saopštila da će nagraditi sve učesnike u manifestaciji značkama i posebnom slikovnicom koju je objavila za ovu priliku: „Kad reka procveta“ bibliotekarke Ane Davidovac, koju je ilustrovao Mladen Anđelković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.k

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari