Zrenjaninski Vodovod saopštio da je snabdevanja vodom stabilno 1Foto: M.P./Danas

Zrenjaninsko preduzeće JKP „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo da je i pored tropskih vrućina snabdevanje vodom u ovom gradu stabilno.

Kako su naveli, i pored visokih temperatura, koje proteklih dana dostižu i 40 stepeni celzijusovih, vodosnabdevanje grada je stabilno i uredno.

„Zabeleženi su istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu. Sistem vodosnabdevanja je stabilan, vode ima dovoljno, ali zbog najave talasa još većih vrućina apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje održalo“, kaže Siniša Gajin iz službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i bašta, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i češće pranje motornih vozila treba izbegavati, a naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa, poručuju iz ovovg rpeduzeća.

„Zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem obezbedićemo da se postojeći sistem vodosnabdevanja održi i da svi sugrađani imaju dovoljne količine vode za svoje potrebe“, navodi Siniša Gajin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari