U bombardovanju porodilišta u Mariupolju stradalo troje ljudi, uključujući jedno dete 1EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES

Troje ljudi, uključujući jedno dete, poginulo je u jučerašnjem bombardovanju porodilišta u Mariupolju, rekao je za Bi-Bi-Si zamenik gradonačelnika grada pod opsadom na jugu Ukrajine. Najmanje 17 je ranjeno, među kojima ima i trudnica.

„Potpuno sam siguran da znaju za ovaj objekat i ovo je treća bolnica u ovom gradu koju uništavaju“, rekao je Sergej Orlov.

Prema njegovim rečima, bolnica sa 300 kreveta koja je namenjena kovid-pacijentima uništena je prethodnog dana granatiranjem, kao i Zavod za transfuziju krvi u Mariupolju.

„Potpuno sam ubeđen da su ovo njihove mete“, dodao je Orlov.

Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da je potvrđeno da je na zdravstvene ustanove u Ukrajini izvršeno najmanje 18 napada od početka invazije.

Rusija tvrdi da su ukrajinski borci izmestili osoblje i pacijente iz bolnice i podmetnuli požar. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužuje Rusiju za ratne zločine.

Jučerašnji smrtonosni napad na porodilište u Mariupolju je naišao na međunarodnu osudu, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je rekao da je to bombardovanje „dokaz genocida“ i ponovio je apel NATO-u da uvede zonu zabrane letenja iznad zemlje, preneo je Si-En-En.

Sve vesti u vezi sa krizom na istoku Evrope možete pratiti na posebnoj stranici o sukobu Ukrajine i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari