Zvanično: Uvodi se policijski čas od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova 1Sednica Kriznog štaba Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Zabrana kretanja u Srbiji biće produžena od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 časova ujutro, potvrđeno je danas na redovnoj konferenciji kriznog štaba.

Period kada penzioneri mogu da idu u kupovinu pomeren je na petak od 4 do 7 sati ujutru.

Ranije je postojala ideja da policijski čas bude uveden samo za Beograd i Niš, kao najveća žarišta, ali će to ipak važiti za celu zemlju.

Podsetimo, do sada je zabrana kretanja važila od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 ujutro. To nije važilo za starije od 65 godina, koji su mogli u kupovinu u subotu ujutru.

Takođe, od zabrane kretanja su bili izuzeti vlasnici kućnih ljubimaca koji su mogli da svoje ljubimce izvode uveče od 23 do 1 čas i nedeljom od 8 do 10 časova ujutro.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 219 novoobolelih od korona virusa, ali i četiri smrtna slučaja. Ukupno je do sada zabeleženo 2.666 zaraženih i 65 preminulih.

Najmanje 82.726 osoba je do danas umrlo od posledica korona virusa u svetu, dok je više od 1.438.290 zaraženih, najnoviji su podaci agencije Frans pres.

Zvanično: Uvodi se policijski čas od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.