ZZS i Akcija traže od šabačke policije da zaštiti MIlovanovića i njegovu porodicu 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/EV)

Zajedno za Srbiju (ZZS) i Otvorena građanska platforma Akcija zatražili su danas od policije u Šapcu da hitno zaštiti Dragana Milovanovića Crnog i njegovu porodicu koja, kako je navedeno, svakodnevno trpi pritiske i čiji dom „danima, naočigled svih, obilaze sumnjiva lica i vozila“.

ZZS i Akcija su u saopštenju naveli da „na sve prijave uznemiravanja, policija u Šapcu sleže ramenima“.

„Kulminacija je današnja vest da je Milovanović prinuđen da napusti radno mesto zbog pritisaka na firmu u kojoj radi“, dodaje se u saopštenju.

Ukazano je da „istovremeno, uprkos očiglednim dokazima i svedocima, nije priveden niti procesuiran nijedan od batinaša koji su napali građane na mostu u Šapcu 27. novembra“.

Navedeno je i da je „advokatski tim identifikovao napadače i vođe batinaša, kao i osobe u kabini bagera koje su krenule da gaze građane“, te podseća da je taj tim „podneo krivične prijave (protiv njih ) pre više od deset dana“.

„Od tada niko od njih nije procesuiran, a pojedini funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su predvodili napad, učestvovali su u javnim partijskim aktivnostima“, naveli su ZZS i Akcija.

Ukazano je i da „odsustvo svake reakcije na krivične prijave samo pojačavaja sumnju da iza svega stoje najviši partijski funkcioneri“ koji su, kako je ocenjeno „u zemlji bez vladavine prava nedodirljivi“.

Dragan Milovanović zvani Crni je 27. novembra, prilikom blokade pute u Šaocu, fizičkisprečio vozača bagera da uđe u okupljene građana, a potom je bio u pritvoru.

Iza bagera je bilo više maskiranih osoba sa letvama i čekićem, koje su, predstavinci opozicije identifikovali i protiv kojih su podneli krivične prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.