30 minuta roming interneta + dve poruke = 32.000 dinara: Šta treba da uradite da vas ne bi zadesila sudbina naše čitateljke

Ostavite komentar


  1. Bez ugovora, prepaid Srpska kartica ostaje u telefonu. Kad stignete u inostranstvo kupite SIM karticu (Orange, Vodafone, O2) za celu Evropu. Ja sam u Spanijni uzeo prvog dana Vodafone Karticu sa 120GB i Spanskim brojem za 15EU. Srpska prepaid nije radila a nije mi ni trebala. Nikako ne ici sa Srpskim post paid karticama NIGDE, cak ni blizu granice.

  2. greška koju je čitateljka Danasa napravila je početnička, elementarna greška, sama ju je skrivila i mene bi recimo bila sramota da se javim i žalim bilo kom mediju oko toga. Tako da, ako ste toliki laik i neoprezni očigledno onda grešku morate platiti.

  3. Idem sa srpskom postpaid karticom svuda po svetu, i još nisam ni dinar platila zbog prekoračenja. Kod MTS-a u svom nalogu možete da isključite roaming uslugu i to selektivno, za internet, za pozive ili oboje. Tako ste zaštićeni čak iako zaboravite da isključite prenos mobilnih podataka na svom telefonu. Verujem da tu uslugu imaju svi operateri. Ako to ne umete sami sa uradite, pomoći će Vam zaposleni u svakoj filijali Vašeg operatera. U našoj zemlji prevare su česte, ali je ovaj trošak isključivo krivica korisnika. Verujte, u drugim zemljama je izlazak na mrežu u roamingu još mnogo skuplji. Nažalost, znam iz iskustva….

  4. 2 km. pre granice,izvaditi kartcu mob.da nemate za posla sa našim mob.peraterima!!

  5. Problem može nastati kada ste npr u Albaniji,i da bi koristili uslugu interneta na zap balkanu morate imati uključen Roaming internet,a ako se desi da slučajno sam telefon prebaci na Grčku mrežu,npr oko mesta Ksamil se to dešava zbog blizine Grčke može Vam se uvećati trošak zbog Interneta ili poziva koji je napravljen inicijalno iz Albanske mreže,ali je u među vremenu telefon prešao na grčku mrežuu.

  6. Ako postoji neki organizovaniji kriminal od organizovanog kriminala onda su to mobilni operateri kad je u pitanju roming. „Sve piše, sve objašnjeno“ a na računu ipak prekoračenje. Kod A1 ako uzmete neki paket interneta u romingu obavestiće vas da ste pri kraju potrošnje a ne i kad potrošite. Rezultat – roming u Češkoj – račun veći za 150 evra za mesec dana. Ako isključiš u redu je, ali ako se zaletiš na neki njihov „povoljni paket“ dupliraš sebi trošak boravka u inostranstvu.

  7. Moj sin je zaradio račun od 75000 od Yettela (Telenor) čekajući na granici sa Bugarskom. Dobio je poziv, isključen mu je internet i posle gomile poziva i objašnjavanja račun je smanjen na pola. Sve zvuči prosto. Ja sam dobio od tada Mobtela nenormalan račun kada sam bio na skijanju na Kopaoniku. Svaki izlazak na Pančićev vrh i primljeni ili odlazeći poziv bio je tarifiran kao roaming sa Kosovom

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.