Agencija za energetiku: U Srbiji najjeftinije grejanje na drva, najskuplje na struju

Ostavite komentar


  1. Kada si daleko od kopova, leti se do ajvara ne ložači, a ponovo ne možeš bez pumpice, jasno je da se o kvalitetu vazduha na veliko laže u vestima i jasno je da je javna tajna da se ćuti o žrtvama zagađenog vazduha.
    Sirovo drvo, koje duže traje, a ima malu grejnu moć, ubija jednako kao i ugalj, a o tome oni koji sirovim drvima hrane svoje kotlove ni ne razmišljaju.
    U komšiluku je prelepa kuća, lepe parice u nju su ubačene, a na jesen dvorište se napuni paletama, ivericom…džabe ti zvanje, džabe ti pare, kada nisi sposoban da shvatiš šta činiš sebi i komšiluku kada ubacuješ ivericu, krpe, gume, motorno ulje i ostali otpad da bi uštedeo na grejanju. Pored naših trovačkih elektrana u Srbiji je mnogo domaćinstava koja su daleko od socijalnih slučajeva, žive u zamkovima, a inspekcija ne sme da priviri kod njih i zabrani im da truju sebe, članove svoje porodice, komšiluk, sve nas.
    Država u kojoj ne možeš da dišeš, u kojoj se reke ucevljuju, nije država, sigurno nije država kojoj će se u skorije vreme otvoriti bilo koje poglavlje na putu ka EU.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.