Ana Brnabić položila kamen temeljac industrijsko tehnološkog parka u Kruševcu 1foto FoNet Peđa Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić položila je danas kamen temeljac za izgradnju Reginalnog industrijsko-tehnološkog parka u Kruševcu.Brnabić je tom prilikom kazala da tako počinje gradnja jednog od onih projkata koje su obećali u okviru programa „Srbija 2027 – Skok u budućnost“.

„Mnogi su mislili, kada smo predstavljali taj plan, da su to samo bajke, da nije moguće sve to uraditi, ali vidite da se radi i da svaki dan počinjemo ili nastavljamo neki od tih projekata“, rekla je ona.

Ona je kazala da Kruševac sada staje u red gradova kao što su Beograd, Niš, Novi Sad, Čačak koji će imati naučno tehnloške parkove.

Prema njenim rečima, prvi put su o tom projketu razgovorali 2021. godine na Vidovdan, kako bi obezbedili bolje uslove za život mladim ljudima, da bi oni ostali tu, da grade svoje poslove, karijere i porodice.

Kako je ranije najavljeno, naučno tehnološki park će biti lociran na lokaciji bivše upravne zgrade HI „Župa“ u Dedini.

Zauzeće površinu od 1,6 hektara, na kojoj će se nalaziti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula namenjenih za rad tehnološko i istraživački orjentisanih kompanija, za više od 200 korisnika.

U drugom delu je planirano 14 proizvodnih modula od po 280 m2, a ukupna površina hala je oko 4.000 m2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari