Antić: Struja će poskupeti za 3,9 odsto, počev sa decembarskim računom

Ostavite komentar


  1. Brinete o narodu i bez najave povećavate cenu usred zimske sezone kad se ljudi greju na struju!

  2. Antić,naša pametnica,a kada će napon u mreži da bude 220 volti lopine jedne neopevane.

  3. Električna energija poskupljuje minimalno, samo 3,9%, a Antić, takozvani ministar, kaže da je to minimalno povećanje i da je ona najeftinija u Evropi. On nije pomenuo da su i plate i standard najniži u toj Evropi. Ne znam dali Antić zna da naše termoelektrane rade sa stepenom efikasnosti ispod 25%, a u Evropi je iznad 30%, sa tendencijomdaljeg povećanja. EPS je prebukiran sa stručnjacima iznad 10.000, a vidi ga pečenjar. Šta je ETF obrazovao, kada je najveća energetska kompanija spala na roštiljdžije i pečenjare sa platama vodećim u zemlji. Naše rukovodstvo ni slučajno ne bi povećalo cenu struje, već MMF silom s motkama ih naterao, bezobraziluk?

  4. Pisala sam o ovoj temi i ranije, ali sad sam baš besna. Kaže, izvršićemo malu korekciju cene struje (čitaj: povećaćemo je) samo zato što to nismo učinili već dve godine. Marš u PM, gospodine Antiću! Da li nam se plate i penzije usklađuju sa stopom inflacije ili rastom cena na malo? Naravno, nameti se povećavaju, a zarade iste. Najviše me je iznervirala rečenica da je kod nas struja otprilike socijalna kategorija, da smo, eto, gori od Nemačke i sl. Kolike su plate u Nemačkoj i drugim razvijenim Evropskim zemljama? Zar smo uporedivi ma sa kakvom zemljom osim afričkih?! Ne zaboravite da su nam u julu prišili još jedan namet na računu za struju – taksa za energetsku efikasnost; malo li je? Zar nije taj isti ministar letos dva puta kategorički potvrdio da povećanja cene struje neće biti, iako su iz MMF nekoliko puta tražili? Građani sve pamte, gospodine Antiću! Besni smo i dozlogrdilo nam je sve, pa tako i da pomažete malim proizvođačima struje preko naših leđa. Kakav je to način da se povećava cena bilo čega svaki put kada nekome treba love?!

  5. „On je rekao da je Srbija i sa povećanom cenom strujom ima „apsolutno najjeftiniju cenu i u regionu i EU“.
    Samo, g. ministar nije rekao, KOLIKA JE KUPOVNA MOĆ NAŠEG STANOVNIŠTVA!!!???
    A, usput, kada će nam ELEKTROSRBIJA vratiti 4 sata jeftinije tarife i tzv. „vikend tarifu“, kako je, takođe u EVROPI!!!???
    I, još, 5.000 din. penzionerima=3,9% poskupljenja!!!
    Račun je jasan, zar ne!?
    Prekor iz Banata!

  6. Da li antic zna ako imate potrosnju 0 kw koliko to kosta. Kod nas se 0 kw placa 1000 din,stvarno jeftino.a tek crvena zona

    1. Zna on to dobro, samo su lopovčad na vlasti na račun za struju nabili razne namete tako da za 0 kwh potrošnje izađe toliki iznos. Ova domaća vladajuća banda je gora od najgoreg tuđina osvajača.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.