Arsić: U periodu april – jun treba očekivati dvocifren pad BDP Srbije

Ostavite komentar


  1. Konacno glas struke tj. razuma! U 1.kvartalu nije jos nista ni blokirano jer nije ni bila jos proglasena pandemija a politicari se hvataju za taj rast! Ako se ocekuje da juzme zemlje EU imaju pad BDP-a ove godine od skoro 10 % a severne za od 7,5 % besmislica je ocekivati da e Srbija imati bolju situaciju – dkla tacna je prognoz da ce biti dvocifren pad (ne negativan rast kako vole da pricaju oni koji nisu imali u skoli matematiku)! Zakljucak prof.Arsica je odlican da se treba uzdrzavati od investicija pa se iskreno nadam da ministarka Mihajlovic cita novine jer i dalje najavljuje gradove i himere!

    1. Gospodine Arsiću, ko još veruje bajkolažima i hvalospevima velikog vođe i njegovim klimoglavcima i „papagaja“.Koliko dobro vode oktobraprivredu neće nas iznenaditi i da smo prvi u svetu po porastu BDP i standarda penzionera. Bolje da ih ne pominjem, opet će im otimati penzije, navikao je na otimačinu.

  2. Sve je jasno. Samo treba dodati da ce i plate u javnom sektoru i penzije morati dole i to uskoro.
    Vladajuca stranka laze narod pred izbore.
    U mojoj firmi je pad prihoda skoro 50 odsto sad u maju kada su prosli izbori. Nasi partneri iz inostranstva su prepolovili porudzbine i svakog meseca gubimo ko 220.000 evra prihoda u odnosu na proslu godinu. Plate zaposlenima cemo morati da smanjimo, medjutim zbog mnogo dazbina u poslovanju to nece biti dovoljno. Jedan primer: u martu smo radili minimalno, u aprilu smo radili 10%, ali struju smo i dalje placali samo za angazovanu snagu 370.000 dinara mesecno, a gde su komunalne usluge, porez na imovinu, naknade lokalnim samoupravama…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.