Asfaltirane deonice puta ka graničnom prelazu Vrška Čuka počele da pucaju 1Foto: Glas Zaječara

Rekonstruisani put od Zaječara do graničnog prelaza Vrška Čuka, na pojedinim mestima počeo je da popušta. Loša podloga ili deo puta koji se prostire preko klizišta, doveli su do pucanja asfalta.

Asfaltirane deonice na putu Zaječar – granični prelaz Vrška Čuka, počele su na pojedinim deonicama da pucaju. Poznavaoci putarskih poslova kažu da je podloga loše urađena, ili je proradilo klizište.

Vrška Čuka je granični prelaz između Srbije i Bugarske na evropskom koridoru E761. Sa srpske strane najbliži grad je Zaječar, a sa bugarske Kula.

Predsednik Srbije je nedavno najavio da će se graditi brza saobraćajnica od Paraćina do Boljevca, Zaječara i graničnog prelaza sa Bugarskom Vrška Čuka, sa krakom prema Boru, kao i da će biti napravljena za samo nekoliko godina.

Podsećamo, Put Zaječar – Lubnica saniran je od 25. do 29. juna prošle godine. U delu puta pred ulazak u selo Lubnica, asfalt je počeo da propada. Nadležne službe pokušale su da reše ovaj problem.

Takođe, krajem jula tekuće godine počeli su radovi na asfaltiranju deonice puta između Brusnika i Tamniča. Vrednost radova na sanaciji i asfaltiranju je iznosio 19 miliona dinara. U 7 km puta ugrađeno je 2.350 tona asfalta. Ovih dana asfalt je počeo da puca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari