Atlantik grupa za prvih devet meseci prihodovala 721,6 miliona evra od prodaje, prihod uvećan 15,5 odsto 1Foto: Shutterstock/Baloncici

Hrvatska Atlantik (Atlantic) grupa, koja posluje i u Srbiji, za devet meseci ove godine je prihodovala 721,6 miliona evra od prodaje, što je rast od 15,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je danas kompanija.

Dobit Grupe pre kamata, poreza i amortizacije porasla je 3,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine i iznosi 73,1 miliona evra, dok je neto dobit rasla 1,7 odsto i iznosi 36,5 miliona evra.

„U još uvek nestabilnom i izazovnom okruženju, Grupa je ostvarila snažan rast prodaje u svim segmentima te na svim važnijim tržištima“, izjavio je predsednik Uprave Atlantik grupe Emil Tedeski.

On je objasnio da su prodajni rezultati omogućili profitabilnost i porast plata, uprkos i dalje visokim troškovima sirovina i pakirnog materijala, logističkih i drugih usluga kao i energenata.

Atlantik grupa je pokrenula rad dve solarne elektrane na svojim lokacijama, centralnom logističko distributivnom centru Zagreb i na proizvodnoj lokaciji u Rogaškoj Slatini.

U maju je Grupa predala obavezujuću ponudu za kupovinu kompanije Štraus Adrijatik (Strauss Adriatic), a zaključenje transakcije zavisi od odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari