Bajatović: Nepostojeći dug na računima za gas usled knjigovodstvene greške, nijedan korisnik neće biti oštećen 1Foto: Shutterstock/BalkansCat

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je danas da se stavka za dug iz oktobra greškom našla na decembarskim računima za gas usled „knjigovodstvene zavrzlame“ i da nijedan korisnik neće biti oštećen.

On je za RTS kazao da će rok za plaćanje decembarskog računa biti produžen do 31. januara

Nijedan korisnik, po rečima Bajatovića, neće biti oštećen „ni za jednu paru“ i dodao da se sve u vezi sa računima za gas može videti na sajtu „Moj Srbijagas“.

Govoreći o snabdevanju gasom, Bajatović je rekao da je najvažnije da iz Rusije stiže 11 miliona kubnih metara gasa dnevno, da „Srbijagas“ u zalihama ima 381 milion kubnih metara, dok je potrošnja između 14 i 15 miliona kubika.

„Mi nemamo problem sa količinama. Sve zalihe su plaćene, mislim da nećemo ni koristiti skladište ‘Banatski dvor’. To znači da ćemo i u toku ove godine imati praktično viška gasa. Mi nismo ugroženi, proizvodimo električnu energiju, svi rade maksimalno, svi troše maksimalno, ko god želi da ima gas, biće mu obezbeđen“, rekao je Bajatović.

Istakao je da 1. maja, kada se završi grejna sezona, treba da se napravi presek, da se zna po kojoj ceni se nabavlja gas, kao i da će se verovatno u septembru znati po kojoj ceni će se plaćati gas, pošto će tada biti potpisani ugovori o nabavci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari