Bajden obrisao Trampov plan za ulaganje u Srbiju?

Posle samo pet meseci postojanja, upitan opstanak kancelarije DFC-a u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Od tzv. vasingtonskog sporazuma ostalo je samo ono sto ne odgovara Srbiji. Priznanje Izraela Kosova, otvaranje ambasada i njihovo premestanje, a ostalo je jos da ameri naprave studiju o Gazivodama gde, daj Boze da dobijemo bar deo koji pripada Srbiji iako smo mi ulagali novac

    1. Srbija mozda je ulagala,ali to je bilo da bi kasnije iskoristila za kolonizaciju tog terena.Vas blef nije prosao,pa uvedite nekog pametnijeg blefera,kao sto vucic blefira sa partijama saha

  2. Vucic potpisao i dobio macku u dzaku. Izrael priznao Kosovo, tramp izgubio a kancelarija za ulaganje se zatvara. Klasicno naprednjacki i veliko nista.

    1. Mislim da nece biti nikakvih problema ! Marko Djuric je u Americi , tako da ce Marko sve srediti kako valja .

  3. Ministar nam ga nema. Nesto se smanjio, kao da je postao Mali?

  4. Heh…pa ja sam znao da ce Bajden da promeni bravu cim zasedne u fotelju!
    I…sta cemo sad? Znaci, nista od premestanja ambasade u Jerusalim, jel?
    Znaci, dzaba smo sedeli na hoklici, jel?

  5. Taj papir i nije bio u interesu Srbije, već više kao reklamni flajer za Trampa i Vučića. Ameri inače ne ulažu mnogo u druge zemlje (državnim novcem, privatnici da ako im se isplati) ali svojom silom teraju (banana) državice na poslušnost i u nepovoljne aranžmane. Tako je planirano i ovoga puta, Srbija bi dobila kredit koji mora da upotrebi angažujući američku firmu za izgradnju puta (pruge, svejedno), naravno ta firma bi angažovala jeftinog i nekvalitetnog podizvođača a i to bi bilo u interesu Kosova a ne Srbije (u ovom trenutku).

  6. Ovo samo govori da su SAD-ve duboko podeljena zemlja.Nema vise kontinuiteta u spoljnoj i u uniutrasnjoj politici.Bolje receno kontinuitet se izgubio jos od vremena Klintonove administracije.Kad je Amerika htela jare i pare.Htela je da obogalji Evropu otimajuci srpsko Kosovo i Metohiju.Da se Evropa nikad nebi konsolidovala.Doduse u tome su im pomogli Nemci i Britanci.Isti ti hipokriti danas vide da se Kina vec tu inflitirala i ne zele da bacaju pare na Trampove eksperimente.Od svega,najvise zalim naseg Nejakog Urosa(Veliku Nevolju).Jer postoji mogucnost da mora Amerikancima vrati Trampovu penkalu.Sa kojom on jos uvek spava i sanja kako ga Kurti i Palmer maze po glavi…..aferim.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.