Bakić: Slobodna zona Subotica jedna od najboljih u Srbiji 1Foto: Grad Subotica

„Slobodna zona Subotica je ponos našeg grada, kako po poslovanju tako i po načinu na koji je organizovana. Ona je jedna od najboljih među 15 slobodnih zona u našoj zemlji koje funkcionišu na teritorijama 24 lokalne samouprave“, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

On je rekao da se Slobodna zona Subotica prostire na 72 hektara i da je od njenog uspostavljanja do danas uloženo više od 200 miliona evra investicija.

„Slobodna zona Subotica zapošljava više od 6.500 radnika. Od godišnjeg prometa slobodnih zona u Srbiji, u visini od četiri i po milijarde evra, oko 800 miliona evra ostvaruje se upravo u Subotici. A  ako navedem i podatak da je godišnji prihod u gradskom budžetu od poreza na dohotke 800 miliona dinara, što je skoro deset odsto ostvarenih prihoda budžeta grada Subotice, onda je jasno koliko je za naš grad značajna Slobodna zona Subotica“, istakao je Bakić.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je prilikom posete Slobodnoj zoni i kompaniji Ametek rekao da je ovaj grad opredeljen da se menja, usavršava, da idu napred i da su zbog toga izabrali da posete Suboticu.

„Želimo da njihova stečena iskustva i znanja koja je Subotica ostvarila pre svega kroz Slobodnu ekonomsku zonu prenesemo u Gradišku. Namera nam je da unapredimo Gradišku, njeno poslovno okruženje i da ponudimo nešto što je Grad Subotica ponudio Evropskoj uniji, odnosno partnerima iz EU i privrednim subjektima sa prostora Srbije, odnosno grada Subotice“, kazao je Adžić.

Direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo naveo je da u okviru svojih aktivnosti koje se odnose na unapređenje saradnje sa organizacijama i institucijama iz regiona poseban akcenat stavlja na institucionalno i privredno povezivanje.

„Republika Srbija i Republika Srpska imaju intenzivne, nikad bolje odnose i utoliko je i značajno da i lokalne samouprave unapređuju međusobnu saradnju, a danas imamo konkretan primer početka unapređenja saradnje između Subotice i Gradiške“, ocenjuje Ćutilo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari