Banka Inteza počela da odobrava subvencionisane agro kredite 1Foto: Pixabay/stevepb

Banka Inteza počela da odobrava kredite u okviru državnog programa subvencionisanog kreditiranja poljoprivredne proizvodnje za 2024. godinu, saopšteno je danas iz te banke.

„Na osnovu ugovora o učešću u realizaciji programa, potpisanog sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, banka Inteza nudi fizičkim licima – registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dinarske kredite sa fiksnom kamatnom stopom od nula do tri odsto godišnje za nabavku obrtnih i osnovnih sredstava i investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu“, naveli su oni.

Krediti su, kako se dodaje, dostupni u maksimalnom iznosu do šest miliona dinara, uz rok otplate do 60 meseci i mogućnost korišćenja grejs perioda do 24 meseca.

„Nastavljajući tradicionalno partnerstvo sa državom u pogledu kreiranja povoljnih uslova finansiranja za poljoprivredne proizvođače, i ove godine učestvujemo u sprovođenju programa subvencionisanog kreditiranja sektora agrara. Da su naši klijenti jasno prepoznali prednosti ove vrste kredita govori podatak da smo 2023. godine u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede odobrili plasmane u ukupnoj vrednosti od 1,45 milijardi dinara i ponovo se pozicionirali kao jedan od najrelevantnijih učesnika u realizaciji programa državnih subvencija“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom banka Inteza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari