Besplatna aplikacija za mlade "Radna prava za tebe" 1Foto: Pixabay/niekverlaan

Savez samostalnih sindikata Srbije pokrenuo je aplikaciju „Radna prava za tebe“ namenjenu mladima koji iz srednjih škola ili sa fakulteta izlaze na tržište rada, ali i onima koji su radnici sa iskustvom, a žele da dodatno utvrde svoja znanja.

Poslednjih godina sve je manje novih radnih mesta sa ugovorima o radu, a sve je više mladih i radnika angažovanih na nesigurnim i nepredvidljivim radnim mestima, poručuju iz Sindikata.

Ovom aplikacijom u Sindikatu žele da kod mladih probude želju za aktivnim učešćem i ličnim doprinosom unapređivanju prava i položaja radnika.

Aplikacija „Radna prava za tebe“ trebalo bi, napominju, da bude interesantna i korisna i studentima, ali i radnicima i članovima sindikata.

Cilj aplikacije je da poveća interesovanje, unapredi razumevanje i znanje o radnim pravima i sindikatima kroz dva segmenta.

Prvi je zabavno-edukativna kviz-igra kroz koju se znanje utvrđuje i uvećava ponovnim korišćenjem.

Odgovori na sva pitanja se nalaze u drugom segmentu – Vodiču o radnim pravima. Vodič sadrži 11 poglavlja sa oblastima radnog prava, predstavljena na pojednostavljeni i pristupačan način.

Kratka forma i jasno odvojene teme su pogodne da se svaki korisnik, bez obzira na godine i radno iskustvo, može informisati ili podsetiti važnih pitanja iz rada.

Uz pomoć ove aplikacije više će moći da se sazna o zasnivanju radnog odnosa, nestandardnim oblicima rada, radu van radnog odnosa, aneksima ugovora, zaradama, prestanku radnog odnosa, ali i organizovanju sindikata i kolektivnim ugovorima.

Aplikacija „Radna prava za tebe“ je besplatna, ističu u Sindikatu, nakon preuzimanja dostupna bez interneta, razumljiva i funkcionalna.

Može se preuzeti na svim uređajima sa Android operativnim sistemom.

„Radna prava za tebe“ deo je projekta „Jačanje Sekcije mladih SSSS“ koji Savez sprovodi uz podršku švedske fondacije Ulof Palme Centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari