BIRN: Kompanije uspešno izbegavaju da plate desetine miliona evra poreza

Ostavite komentar


  1. Prvo se mora promeniniti zakon da takve firme mogu da se zatvore. Sada je to nemoguca misija i za preduzeca i za udruzenja. Drugo je da moraju da odgovaraju u poreskoj upravi zasto je dopusteno toliko nagomilavanje dugova, kao i zasto ne kontrolisu ili selektivno kontrolisu poreska dugovanja preduzeca. Trece je zasto su porezi i druga davanja drzavi toliko visoka, da se ne isplati poslovanje i otvaranje malih preduzeca, a onaj ko se u ovakvom okruzenju usudi da zapocne neki mali biznis propada posle prve godine legalnog poslovanja. Drzava sama primorava gradjane i pravna lica da udju u sivu zonu ili postanu kriminalci utajom poreza, ali ne zato sto oni tako hoce, vec zato sto ne mogu da opstanu ako plate sve sto drzava zahteva od njih. Sve narocito vazi kada je kupovna moc najveceg dela stanovnistva na nivou da jedva podmiruju osnovne zivotne potrebe i placanje racuna, ko i to uspe sve da plati, a ko ne uspe drzva je na vrat nabacila i privatne izvrsitelje sa ludackim tarifama za sve i svasta kao da oni ne snose nikakav trosak svog poslovanja, a nisu drzavni organ.

    1. Ja sam se baš tako rešio svog malog preduzeća.
      Država me rasturila sa DAJ DAJ. Sve zalihe mi je potrošila i nije mi dozvoljavala da zatvorim.
      Dugovao samo za takse ispod 1000e.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.