Bor: Grad razmatra mogućnost da preduzetnici budu oslobođeni zakupa lokala u vlasništvu grada 1Foto: Beta/Dragan Gojić (Arhiva)

Poslednjeg dana marta pred gradskom kućom protestvovali su preduzetnici grada Bora koji su najviše pogođeni merama republičke Vlade preduzetim protiv širenja epidemije, ističući da pomoć koju su dobili od države nije dovoljna, kao i da su ograničenjem rada dovedeni na rub egzistenicije.

Pomoć kroz paket olakšica koji je preduzetnicima omogućila lokalna samouprava, kako kažu, ne pokriva nastale gubitke, a vraćanje prošlogodišnje državne pomoći stiglo je na red u februaru.

Bilo je učesnika protesta koji će, kako javljaju lokalni portal, u ponedeljak samoinicijativno otvoriti lokale ukoliko ne bude popuštanja mera.

Komentarišući protest, gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić je kazao da je grad paketom mera oslobodio preduzetnike plaćanja komunalnih taksi za šest meseci, kao i plaćanja nameta za 99 odsto i da je to jedino što grad može da uradi programom koji je definisan Zakonom o budžetskom sistemu.

-Ovih dana, sa javnim stambenim preduzećem, uveliko radimo sveobuhvatnu analizu da preduzetnike koji su zakupci lokala u vlasništvu grada oslobodimo i plaćanja tih zakupa i siguran sam da će ta mera pomoći svima, jer lokale koriste i frizeri i fotografi i mnogi drugi , a ne samo ugostitelji. – rekao je Milikić, dodajući da se veliki broj preduzetnika ne slaže sa onime što je rečeno tokom protesta, a kojim je direktno napadnuta država i zdravstveni sistem, i istakao da je to pogrešan način da se pošalje politička poruka.

Po njegovim rečima, to nije bio politički skup, ali je sa njega na kraju izašla politička poruka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari