Borko Drašković ponovo izabran za direktora Katastra 1Foto: YouTube/Printscreen

Direktor Katastra ponovo će biti Borko Drašković, koji će stupiti na funkciju u Republičkim geodetskim zavodom (RGZ) 9. decembra ove godine i biće direktor narednih pet godina, objavila je Nova ekonomija, pozivajući se na Službeni glasnik.

Nakon hakerskog napada na Katastar ove godine, predstavnici sindikata RGZ više puta su ukazivali da rade pod pritiskom i žalili su se na progon i diskriminaciju.

Tri sindikata RGZ uputila su ove godine nekoliko puta otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom pritiska rukovodstva na rad sindikata otkad se desio hakerski napad na katastar nepokretnosti.

Letos, kada je dve trećine katastra bilo van funkcije, direktor RGZ doneo je nalog kojim zabranjuje bilo kakvu komunikaciju službenika sa strankama o stanju u katastru.

Taj dopis poslao je direktor nižim rukovodiocima sa obavezom da proslede svim zaposlenima, a namera je bila da se onemogući bilo kakva komunikacija zaposlenih službenika i stranaka, kao i da se o stanju u RGZ ne iznose informacije, saopštio je tada Sindikat Nezavisnost RGZ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.