Brnabić: Hvala radnicima što nisu blokirali fabriku, rekli su da veruju u svoju vlast 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se danas u 10 sati nastavljaju razgovori sa menadžmentom kompanije Stelantis, jer Vlada Srbije posreduje između njih i radnika, kojima je zahvalila što su bili fer na protestu i nisu blokirali fabriku, ništa nisu zatvarali i rekli su da veruju u svoju vlast.

Brnabić je, za TV Hepi, rekla da ima mnogo nepoverenja i dezinformacija u medijima, jer pojedini pokušavaju da „fenomenalne vesti da se Srbija izborila za novi model, električni autombil u 2024. godine“ pokušavaju da predstave kao neuspeh“.

„U ponedeljak sam se videla sa sindikatima, oni su tražili dodatno vreme i mi smo tu ispunili“, rekla je ona i napomenula da je produžen rok za izjašnajavnje radnika do 20. juna, da se opredele da li žele otpremnine, usavršavanje u inostranstvu ili ostanak u fabrici tokom tog prelaznog perioda.

„Sve je u skladu, kao što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao kada smo potpisali ugovor sa Stelantisom. U ovom trenutku imate u Kragujevcu zaposleno 2.400 radnika. Oko 500 biće potrebno da ostane i za tranzicioni period, oko 500 radnika neće biti više potrebno i za njih spremamo zajednički otpremine, jer je i država vlasnik 33 odsto“, rekla je Brnabić.

„Verujem da će našim papirom biti zadovoljni i oko 1.000 radnika koji ostaje da rade, ali idu na trening, obuke ustavršavanje za novi model“, rekla je Brnabić, koja je ukazala da će Stelantisu na sastanku ukazati da nisu bili fer i da su uprkos, dogovorima, pozivali radnike da se opredeljuju za njihov predlog i model.

„Gluposti i laži da vlast namerno odlaže proglašenje konačnih rezultata izbora“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nazvala je glupostima i lažima tvrdnje da vlast namerno odlaže proglašenje konačnih rezultata parlamentarnih izbora i formiranje novog parlamenta i vlade.

Za sve one koji spočitavaju da mi ne želimo i odlažemo formiranje parlamenta i nove Vlade Srbije, to su gluposti i laži, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Prema njenim rečima, niko iz Srpske napredne stranke nije predložio da se menjaju rokovi za žalbe u izbornom procesu i odredbe ko može da se žali na izborni proces.

To je bio jedna od zahteva opozicije, ali i ODIHR, da svako može da se žali na izbore i rokove, rekla je Brnabić.

Najponosnija sam na saradnju s predsednikom Srbije, kako smo zajedno predstavljali i promovisali Srbiju, dodala je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari