Brnabić i Olčak o inovacijama i razvoju 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa izvršnim direktorom kompanije Filip Moris Internešnal Jacekom Olčakom o o inovacijama, naučno-tehnološkom razvoju i projektima u oblasti biotehnologije, saopštila je Vlada Srbije.

Tom prilikom Brnabić je istakla da je kompanija Filip Moris, kao jedan od najvećih izvoznika, značajan partner Vlade, a da je ono što otvara nove perspektive za saradnju činjenica da ta kompanija radi na istraživanju i razvoju novih naučnih i tehnoloških dostignuća u cilju što brže i efikasnije primene koncepta smanjenja štetnosti u okviru duvanske industrije.

Premijerka je u razgovoru naglasila važnost ulaganja u nauku i inovacije kako bi se osigurao značajan ekonomski rast uz odgovorno i održivo poslovanje.

Kako je rekla, uspešna saradnja Vlade Srbije i kompanije Filip Moris već je počela da se konkretizuje kroz StarTech, program podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji koji ova kompanija finansira.

„Upravo taj program predstavlja primer podrške koji privatni sektor može da pruži naporima Vlade u procesu digitalizacije celokupne privrede“, istakla je Brnabić.

Govoreći o rezultatima i planovima kompanije Filip Moris u oblasti transformacije duvanske industrije, Olčak je rekao da je opredeljenost Vlade Srbije ka transformaciji zasnovanoj na nauci, istraživanju i razvoju i naprednim tehnološkim rešenjima, razlog njegove posete Srbiji.

„Verujem da slične vizije i planovi mogu doprineti daljem razvoju saradnje, koja je izuzetno bitna imajući u vidu opredeljenost kompanija Filip Moris da svoje poslovanje nastavi da bazira u Srbiji, kao centru regiona jugoistočne Evrope“, rekao je Olčak.

Kako se navodi u saopštenju, poseta Olčaka je prva poseta jednog izvršnog direktora kompanije Filip Moris Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.