Brnabić: Na molbu Vučića, povući ćemo iz skupštine predlog zakona o upravljanju javnim preduzećima 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić najavila je danas da će vlada Srbije, na „molbu“ predsednika Aleksandra Vučića, povući iz skupštinske procedure predlog zakona o upravljanju javnim preduzećima.

Ona je ocenila da postoji mnogo dezinformacija i neistina o tom predlogu zakona.

„Nema govora o prodaji preduzeća u državnom vlasništvu, o prodaji Srbijašuma, Srbijavoda, nacionalnih parkova. Nikad nam to nije bila namera. To je direktna neistina koju je plasirala opozicija, pretpostavljam u nameri da stvori dodatnu konfuziju“, rekla je premijerka za Prvu televiziju.

Najavila je da će vlada u četvrtak održati sednicu na kojoj će usvojiti odluku i „zamoliti“ skupštinu da joj vrati predlog zakona.

„Povući ćemo zakon da bismo dodatno komunicirali sa građanima, nevladinim organizacijama, strukovnim organizacijama. Ponovo ćemo organizovati javne konsultacije“, rekla je premijerka.

Dodala je da „i dalje“ misli da je predlog tog zakona „jako dobar“ jer će po njenim rečima, poboljšati upravljanje svim preduzećima čiji je većinski vlasnik država.

„Cilj ovog zakona je bolje čuvanje nacionalnih i strateških interesa kroz profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari