Brnabić najavila pomoć od 10.000 dinara zaposlenima u opštinama, ako u lokalnim budžetima ima para 1foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić dogovorila je danas sa predstavnicima Sindikata uprave isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u lokalnim samoupravama u iznosu od po 10.000 dinara, ukoliko u lokalnim budžetima ima novca za to.

„Vlada Srbije uputiće preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po 10.000 dinara, ukoliko za to imaju sredstva“, saopštio je njen kabinet.

Brnabić je istakla da je Vlada saglasna sa predlogom sindikata da se zaposlenima sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine osnovice za plate uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara .

Današnji sastanak je nastavak razgovora Brnabić i sindikata koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi se utvrdile mere za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

„Predstavnici sindikata odmah će započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih“, piše u saopštenju.

Sindikat i Ministarstvo će izraditi zajednički predlog o iznosu tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari