Brnabić sa predstavnicima sindikata Telekoma o položaju zaposlenih 1Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima reprezentativnih sindikata i poslovodstva Telekom Srbija a.d. sa kojima je razgovarala o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u toj kompaniji.

Kako se navodi u zajesničkom saopštenju, na sastanku održanom 24. novembra koji je protekao u konstruktivnoj atmosferi, sve tri strane su pokazale dobru volju da se nastavi dijalog kako bi se našlo pravično i održivo rešenje kojim će svi biti zadovoljni.

Premijerka Brnabić je saslušala zahteve predstavnika Sindikata Telekoma „Srbija“ i Jedinstvenog Sindikata Telekoma Srbije i poručila im da je Vlada Srbije spremna da se, u otvorenom dijalogu, nastave razgovori o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u „Telekom Srbija“ a.d.

Sve tri strane su se saglasile da je u razgovorima postignut pomak u odnosu na raniji predlog o visini jednokratne isplate. Nastavak razgovora u istom sastavu dogovoren je za 4. decembar 2017., do kada sindikati treba da iznesu svoj konačan stav, odnosno predlog po ovom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari