Brnabić: Srbija među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale u digitalizaciji uprave

Ostavite komentar


  1. Deca nam gladuju,zeljna nekog slatkisa placu po radnjama,ljudima izvrsitelji otimaju sve,ljudi dizu ruku na sebe a ova o digitalizaciji. Da mozemo preko interneta da palimo svece ili sta vec

  2. Pravi primer naprednog napredovanja.
    Spolja gladac, unutra jadac.
    A bezbednost podataka bolje da ne spominjemo.

  3. Da li je u Srbiji moguce placati SVE usluge elektronski? Ovde, US, to je moguce vec bar 20 godina.

  4. Digitalizacija nije u imenu i u takmicenju. Digitalizacija je u mogucnosti pristupa sluzbama i efikasnost tih sluzbi u pomoci, ostvarenju prava i zastite gradjana.
    Nepismeni i lose dizajnirani sajtovi, nakaradne ili ne postojece mogucnosti pretrage, ne odgovarajuce taksonomije, nepostijanje konatakata ili mogucnost za obracanje za pomoc, nepostojanje alternative ili zaustavljanja procesa zbog nefunkcionalnosti su magla i dim nestrucne vlasti i antidigitalizacij. Na brzinu sklepani procesi, prebacivanje nadleznosti (npr. sa Sudova na Izvrsitelje), ne postojanje definisanih upravnih postupaka i instanci, sbe to bez pratece zakonodavstav, problizavanja i objasnjenja promena, opis prakse i postupka, itd. Tuzno, traljavo i lici na tatu.

  5. Je l digitalizacija znaci povecanje broja zaposlenih partijskih lezilebovica u drzavnoj upravi? Zasad je to jedini vidljiv rezultat.

  6. Moras da hvalis batinu firmu. Ali zasto pitanja o zdravlju u popisu kada si rekla da sve ima u e-zdravstvo?? Zasto pitanja o imovini kada sve ima u e-katastar??

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.