Broker: Na Beogradskoj berzi, promet najniži u ovoj godini, oko 29 miliona dinara 1Foto: Aleksandar Veljković

Promet u trgovanju akcijama na Beogradskoj berzi protekle nedelje iznosio je 29,7 miliona dinara i bio je najniži u tekućoj godini, a indeks najlikvidnijih akcija Beleks15 iznosio je 891,3 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Drugu nedelju zaredom akcijama Naftne industrije Srbije (NIS) slabo se trgovalo i nije bilo velikih cenovnih fluktuacija, piše u saopštenju.

NIS je nedelju zaključio na vrednosti akcije od 760 dinara, uz pad vrednosti od 0,3 odsto i promet od 7,4 miliona dinara. Cena sirove nafte tipa Brent oporavila se protekle sedmice više od šest odsto i stigla do 80 dolara po barelu, ali su investitori drugu sedmicu zaredom ostali skeptični prema akcijama NIS-a.

Akcije Dunav osiguranja pale su 4,4 odsto na 1.130 dinara, uz promet od 3,8 miliona dinara. Uprava kompanije je zakazala redovnu Skupštinu akcionara i najavila da će prošlogodišnja dobit od 1,3 milijarde dinara ostati neraspoređena.

Činjenica da će akcionari Dunava ostati bez dividende, prvi put od 2015. godine znatno je smanjila interes investitora za tu akciju.

Posle dužeg vremena, vrednost akcije Messer Tehnogasa na kraju sedmice stigla je do nivoa od 14.000 dinara, uz neveliki promet od milion dinara.

Akcija Jedinstva iz Sevojna porasla je dva odsto, na 7.499 dinara, ali je promet bio minoran. Vrednost akcije Aerodroma „Nikola Tesla“ uvećana je 1,7 odsto, na 1.896 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari