Budžet Vojvodine 88 milijardi dinara 1foto: R. B.

Budžet AP Vojvodine za 2022. godinu iznosiće 88,414 milijardi dinara, navodi se u predlogu odluke o pokrajinskoj kasi o kojem će danas raspravljati poslanici Skupštine APV.

Od ukupne sume, 51 milijarda su transferna sredstva koja će samo „proći“ pokrajinski budžet, jer će biti prosleđena korisnicima u pokrajini, pre svega zaposlenima u zdravstvu, obrazovanju i socijalnim ustanovama. Ostatak, 37 milijardi, biće „pravi“ budžet o kojem će odlučivati pokrajinska administracija.

U predlogu budžeta navodi se da su prihodi planirani u iznosu od oko 80 milijardi, pa će budžetski deficit biti 7,2 milijarade dinara.

Pokrajina će se iduće godine zadužiti za 1,150 milijardi dinara.

Od kapitalnih ulaganja u idućoj godini najveće je izdvajanje za Institut Kamenica 3, za koji će biti izdvojeno nešto više od tri milijarde dinara. Za saobraćajnu infrastrukturu obezbediće se 1,8 milijardi dinara.

Po 100 miliona dinara namenjeno je za postrojenja pijače vode u Beočinu, Odžacima i Temerinu. Za sprovođenje projekta „Novi Sad – evropska prestonica kulture“ izdvojiće se 230 miliona dinara, 160 za zgradu Narodnog pozrišta u Subotici, dok je 140 miliona dinara planirano za uređenje starog jezgra Sremskih Karlovaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari