CarGo uveo besplatne usluge za medicinske radnike 1Vuk Guberinić Foto: Beta/Milan Obradović

CarGo je uveo besplatne usluge prevoza za sve medicinske radnike, saopštio je danas na konferenciji za novinare direktor kompanije „CarGo Technologies“ Vuk Guberinić.

Nova funkcionalnost aplikacije CarGo „Medical“ svim lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima i drugim zaposlenima u zdravstvenim ustanovama omogućiće besplatno korišćenje CarGo usluge svakoga dana od posla do kuće i obrnuto.

„Zdravstveni radnici vode bitku za život svih nas na prvoj liniji fronta, a mi iz pozadine moramo da učinimo sve da im pomognemo i olakšamo svaki dan“, poručio je Guberinić.

Nova funkcionalnost će postati aktivna već danas za Android korisnike, a u narednim danima i za Ajfon korisnike.

Guberinić je objasnio i da će besplatna CarGo usluga moći da se poruči jednim klikom na „Medical“ opciju u aplikaciji, a prilikom ulaska u automobil potrebno je samo da zdravstveni radnik pokaže svoju identifikaciju.

„Za korišćenje usluge neophodno je da zdravstveni radnici imaju instaliranu CarGo aplikaciju na svom telefonu, a ova usluga će biti dostupna potpuno bezkontaktno“, rekao je Guberinić.

Prema njegovim rečima, kompanija CarGo pored poštovanja preporuka nadležnih preduzima dodatne mere dezinfekcije opreme.

„Radimo sve da kontinuirano obezbeđujemo zaštitnu opremu za sve koji pružaju uslugu. Sada radimo na nabavci zaštinih pregrada – kako bismo potpuno zaštitili članove koji pružaju uslugu i članove koji uslugu koriste“, naglasio je Guberinić.

On je najavio da tim inženjera radi na tome da napravi još jednu dodatnu funkcionalnost aplikacije koja će uskoro biti dostupna, a olakšaće neophodne mere izolacije i omogućiti da ljudi ostanu kod kuće u najvećoj meri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari