Carina: Sve popularnije krijumčarenje čaja za mršavljenje i sirupa za dobijanje na težini 1Foto: Uprava carina

U prethodnih nekoliko dana na graničnim prelazima carinski službenici oduzeli su više od 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini.

Kako je saopšteno iz uprave carine, poslednji takav slučaj zabeležen je 15. avgusta 2023. godine na prelazu Gradina u autobusu koji saobraća na redovnoj liniji Turska–Bosna i Hercegovina, kada su ispod sedišta, u prtljažniku i u toaletu autobusa otkrivene tri velike kese ispunjene čajevima za mršavljenje i sirupima za dobijanje na težini.

Ukupno je otkriveno 50 kutija čaja za mršavljenje „Trex Tea“ i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini „Sipraktin“, vrednih preko 150.000 dinara, za koje se kao vlasnik prijavio jedan od vozača.

Dan ranije je, na istom graničnom prelazu, radi kontrole zadržan kamion iz Turske koji je prevozio više od jedne tone neprijavljene robe.

U spornom tovaru je, među farmerkama, duksevima, trenerkama, majicama i dresovima za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki, otkriveno i 500 kutija turskog čaja za mršavljenje „Trex tea“.

Niz pokušaja krijumčarenja čaja za mršavljenje počeo je 11. avgusta kada je neprijavljeni čaj otkriven u prtljažniku još jednog autobusa koji se vraćao iz Turske, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari