Da li će država pomoći Telekomu Srbija kupovinom obveznica?

Plan našeg najvećeg telekomunikacionog operatera da izda obveznice u vrednosti od 23,5 milijardi dinara

Ostavite komentar


  1. I te kako ce pomoci. Banke nece kupovati obveznice ako nisu sigurne da ce ih NBS otkupiti. Kada ih NBS otkupi, imace dilemu da li da stampa novac, ili da „istanji“ devizne rezerve. Knjigovodstveno ce sve stimati, „Telekom“ ce imati povecani dug, s tim sto ga verovatno nece vratiti nakon pet godina, posto NBS nece smeti traziti isplatu po obveznicama. Slicno ce biti sa obveznicama EPS-a, Air Sebia, Aerodromi Srbije, Putevi srbije i drugih. Radi se o finansijskom mehuru od preko milijardu evra, a verovatno i nekoliko milijardi evra.
    U slucaju „Telekoma“ ovo je cudno, posto njegova delatnost nije pogodjena pandemijom, Po recima zvanicnika, on ostvaruje nikada bolje rezultate. Zato tu postoji namera Drzave za narusavanje konkurencije.
    Na ovaj nacin ce gradjani Srbije jos jednom biti osteceni od strane „Telekoma“. Oteo im je dividende, a nije im omogucio da prodaju ili kupuju akcije. Time pored krsenja zakona, ekipa koja vodi „Telekom“ indirektno priznaje da je trzisna vrednost znatno manja od knjigovostvene.

      1. Ja koliko znam Telekom Srbija je akcionarsko drustvo gde je Republika Srbija vecinski akcionar. Ne vidim apsolutno ni jedan problem da akcionar ne dozvoli da mu firma propadne. Pa ne mislite valjda da samo strane investitore treba pomagati?

  2. Kakva drzava?? Drzava trosi pare koje im plate Poreski obaveznici, ti ja i nasa pokolenja! Telekom, JAT i sve ostalo placamo i ti tato i ti bato i ja!

  3. ne sumnjam da Dva brata nece opet da smisle neku „gimnastiku“ da prebace narodne pare u privatne dzepove

  4. …siguran sam da će penzioneri ponovo biti zamoljeni!-Nebo će im platiti!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.