Danas krajnji rok za plaćanje paušalnog poreza

Prvi put rešenja o poreskim obavezama i doprinosima se isporučuju samo elektronski

Ostavite komentar


  1. Kao i sve „novotarije“ kod nas, veoma aljkavo i nema veze sa onim što poreznici pričaju. Primer: Imam LK sa čipom, sertifikat, računar i sve ostalo, ali rešenja – NEMA! U poreskom kažu: „Neka vam završi knjigovođa“, iako kao paušalac nisam obavezan da imam knjigovođu. Po Zakonu o poreskom poslovanju poreska uprava je dužna da obvezniku pruži pravnu i svu drugu pomoć u vezi plaćanja poreza, ali ili neće ili ne znaju. Tako da do danas nemam ni to elektronsko poresko rešenje (niti bilo kakvo drugo), što znači – kamata. Iliti legalna pljačka obveznika.

  2. Zakomlikovali su da mnogi ne mogu da elektronski preuzmu resenja. Ja sam u NUP- odradio elektronski potpis, dobio sertifikat, instalirao aplikaciju i onda iznadjenje! Trazi mi da ima citac licne karte. Morao sam da idem kod knjigovodje, da platim da mi odstampa resenje! Nije tacno da ako imas preko 55 godina imas olaksice. Ja imam 57 godina i dobio sam resenje na 23.000 mesecno, a druge kolege frizeri su dobili oko 18.000 dinara. Totalna zbrka, razmisljam da zatrvorim salon i da odem negde da radim?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.