Danas saznaje: Metito preuzeo zrenjaninsku Fabriku vode nakon aukcije izvršitelja 1foto Miroslava Pudar

Kompanija Metito preuzela je postrojenje Fabrike vode u Zrenjaninu nakon aukcije koju je organizovao i vodio lokalni javni izvršitelj, potvrđeno je Danasu u ovoj kompaniji.

Oni su to učinili preko firme registrovane u Srbiji „Panonija Vode“, koja će ubuduće biti zadužena za sve poslove oko zrenjaninskog postrojenja.

Na pitanje Danasa kakva je situacija u fabrici vode, da li ima zaposlenih radnika, kakvi su dalji planovi, koliko treba još ulagati i kada Zrenjaninci mogu da očekuju da će fabrika isporučivati vodu u gradsku mrežu, dobili smo odgovor da se planira ulaganje u ovo postrojenje.

“Metito namerava da razvija projekat Postrojenja za preradu vode u Zrenjaninu kao drugi u nizu u Srbiji, nakon započinjanja investicije u Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u istom gradu, na osnovu projekta javno-privatnog partnerstva u vrednosti od 32 miliona evra. Kompanija će staviti na raspolaganje svoje ogromne resurse, znanje i iskustva stečena na globalnom nivou kako bi razvila ovaj projekat i osigurala održivije, sigurnije i čistije snabdevanje pitkom vodom koje će omogućiti napredak lokalne zajednice u Zrenjaninu“, navodi se, između ostalog, u pisanom odgovoru Danasu.

Kako su naveli, Metito će ulagati u najsavremeniju tehnologiju i sisteme upravljanja vodama preko firme Panonija Vode, koja predstavlja platformu kompanije za tržište Srbije.

I sudski izvršitelj Dragan Nikolić potvrdio je da su kupoprodajne obaveze izvršene isplatom 417 miliona dinara, koliko je koštao pogon fabrike vode na Mihajlovačkom drumu.

„Obaveze kupca su završene, oni su ušli u posed fabrike, a „Erste banka“, kao glavni poverilac koji je pokrenuo postupak izvršenja naplate kreditnog duga, samo je delimično namirena. Naime, namirenje nije u punom iznosu jer postoje tužbe 11 radnika za zarade u ovom slučaju, koje će biti naplaćene“, objasnio je izvršitej Dragan Nikolić.

Fabrika vode zbog neizmirenih obaveza prema svom kreditoru, „Erste banci“, prodata je u sudskom postupku izvršenja sredinom januara ove godine neposrednom pogodbom, nakon dva neuspela pokušaja prodaje nadmetanjem tokom decembra 2021. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari