Direct Media United Solutions - prva kompanija u Srbiji sa sertifikatom za društveno-odgovornog poslodavca 1Marija Matić i Svetlana Popović, Direct Media

Direct Media United Solutions je prva kompanija u Srbiji koja je dobila sertifikat “društveno-odgovoran poslodavac”, koji dodeljuje Balance Company CEE doo iz Beograda i Ekvilib institut iz Slovenije. Time je, kako se navodi u saopštenju, potvrdila svoju „posvećenost socijalno-odgovornom poslovanju i korporativnoj kulturi koju neguje već dugi niz godina i to kroz brigu o društvu u kojem posluje i svojim zaposlenima“.

Ono što je sertifikaciona kuća ocenjivala je posvećenost menadžmenta Dajrekt medije društvenoj odgovornosti, izveštavanje o društvenoj odgovornosti, identifikaciju zainteresovanih strana i saradnju sa njima, politiku isključivanja elektronskih uređaja, korišćenja štedljive rasvete, obezbeđivanje zdravog radnog okruženja kroz efikasnu međusobnu saradnju zaposlenih ili njihovih predstavnika, obezbeđivanje obuka i edukacija, komunikaciju sa zaposlenima, kao i eksternu komunikaciju.

“Mi smo kompanija u kojoj se od samog osnivanja neguje porodično-prijateljsko okruženje, čak i mnogo pre svih sertifikata koje smo dobili. Smatramo da su zaposleni ključni akteri svake organizacije, zbog čega je logično da osnove društvene odgovornosti kreću upravo od te oblasti. Postupak dobijanja sertfikata “društveno-odgovoran poslodavac” pomogao nam je da lakše razumemo i upravljamo različitim generacijama zaposlenih, da uspostavimo zdravo radno okruženje sa dobrim, podsticajnim međuljudskim odnosima i organizacionom kulturom. Dao nam je priliku za verodostojnije pokazivanje društveno-odgovornog ponašanja i komunikaciju sa ključnim zainteresovanim stranama, koje takođe donose odluke na osnovu etičkih kriterijuma, a daje nam i veliki zaokret ka održivijem poslovanju i doprinosi ekološkoj i socijalnoj dimenziji razvoja”, istakla je Martina Sosič, CFO Direct Media United Solutions.

Direct Media kroz čak 17 usvojenih mera izlazi u susret zaposlenima i pomaže im da balans poslovnog i privatnog života bude što bolji. Zahvaljujući tome, kako se dodaje u saopštenju, zaposleni u Dajrekt Mediji imaju fleksibilno radno vreme, mogućnost rada od kuće, slobodan dan za rođendan i za polazak deteta u prvi razred, postepeno vraćanje mama sa porodiljskog odsustva, davanje poklona za rođenje deteta, kao i za jubileje, ali i druge beneficije kao što su posete pozorištu, zoološkom vrtu, terapeutske masaže i mnoge druge benefite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari