Đedović Handanović potpisala kolektivne ugovore sa preduzećima Transnafta i Elektrodistribucija Srbije 1Foto: MRE

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović potpisala je danas kolektivne ugovore sa preduzećima Transnafta i Elektrodistribucija Srbije, koja ukupno imaju blizu 9.000 zaposlenih.

Pri izradi kolektivnog ugovora uzete su u obzir sve specifičnosti pretežne delatnosti u preduzeću Elektrodistribucija Srbije i njegove organizacione strukture kako bi se detaljnije definisale prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih, a posebna pažnja posvećena je bezbednosti i zdravlju na radu, rekla je Dubravka Đedović Handanović.

Potpisivanje trogodišnjeg kolektivnog ugovora, prema njenim rečima, značiće dodatnu sigurnost za više od 8.700 zaposlenih, kao i jasnija pravila za rad sindikata u ovom preduzeću.

U Transnafti, koja ima oko 170 zaposlenih, izmenom Kolektivnog ugovora omogućava se formiranje vatrogasne jedinice u skladu sa propisima Ministarstva unutrašnjih poslova, čime će se obezbediti visok nivo zaštite skladišnih kapaciteta od požara.

To preduzeće skladišti više od 120.000 metara kubnih nafte i naftnih derivata i podizanje nivoa zaštite od požara doprinosi većoj sigurnosti snabdevanja tržišta, rekla je Dubravka Đedović Handanović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari