Đedović Handanović uručila 100 ugovora građanima Kruševca u okviru programa energetske sanacije domaćinstava 1Foto: Emilija Jovanović/MRE

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović dodelila je danas u Kruševcu 100 ugovora u okviru programa energetske sanacije domaćinstava, saopšteno je iz tog ministarstva.

Ona je ugovore dodelila danas tokom posete Rasinskom okrugu.

„Grad Kruševac je prepoznao značaj ulaganja u energetsku efikasnost, a mi smo kao Ministarstvo obezbedili više sredstava, zbog čega je samo danas 100 domaćinstava dobilo subvencije, isto koliko ih je za prethodne dve godine učestvovalo u programu. Ukupna vrednost sredstava koje ćemo uložiti u energetsku efikasnost u domaćinstvima u ovoj godini je 40 miliona dinara, zajedno sa građanima, a javni poziv je još otvoren za sve koji žele da se prijave. Novca imamo“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Ministarstvo će nastaviti da ulaže i u energetsku sanaciju javnih objekata u Kruševcu, pa će posle završenih radova u dve osnovne škole i zgrada Doma sindikata do sredine naredne godine dobiti novo ruho kroz projekat energetske sanacije u koji će biti uloženo oko 80 miliona dinara.

Đedović Handanović je posetila danas i Opštinu Trstenik.

„Zamena brojila, gde se građani direktno susreću sa investicijama koje se sprovode u distributivnom sistemu, deo je većih ulaganja koja treba da dovedu do manjeg broja prekida u napajanju, veće pouzdanosti snabdevanja električnom energijom i preciznijeg obračuna potrošnje. U Rasinskom okrugu ulažemo oko 325 miliona dinara u niskonaponsku mrežu, a zamenjeno je i 15 transformatora, što je važno za sigurnost snabdevanja i smanjenje gubitaka na mreži“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari