Đedović pozvala građane da štede struju i tako ostvare popuste pri plaćanju 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ/MO)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović pozvala je danas građane da na svojim oktobarskim računima obrate pažnju na popust za uštede u potrošnji električne energije.

„Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta“, podsetila je Đedović, saopštilo je ministarstvo.

Kako je preciziarano, popust je na računu iskazan u okviru stavke šest: „popust za racionalnu potrošnju električne energije“, a obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje Elektroprivredi Srbije, da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije, odobri popust u periodu od 1. oktobra ove godine do 31. marta 2023.

Đedović je još jednom apelovala na građane i privredu da se po pitanju potrošnje električne energije ponašaju „odgovorno i racionalno u ovim teškim vremenima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari