Đedović: U Šidu uredno snabdevanje strujom večeras ili ujutru 1Foto: Emilija Jovanović/MRE

Skoro 10.000 građana u Šidu je bez električne energije usled vremenskih nepogoda, a očekuje se da će večeras ili sutra ujutru, u zavisnosti od vremenskih prilika, kvarovi biti otklonjeni, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

„Ekipe rade u tri smene, radovi ne prestaju nijednog trenutka, u otežanim vremenskim uslovima, a izvode se na visini od 36 metara“, izjavila je Đedović posle sastanka sa predsednikom opštine Šida i direktorima Elektromreže i Elektrodistribucije Srbije.

Ona je zahvalila radnicima na požrtvovanosti i građanima na strpljenju, koji su, kako je rekla, i sami doprineli da se šteta brže sanira jer su radnicima prokrčili put do mesta havarije.

„U subotu je oko 11.000 građana ostalo bez napajanja električnom energijom. Deo problema rešen je agregatima koje su obezbedila energetska preduzeća i državne institucije. Brzom reakcijom nadležnih službi je obezbeđeno stabilno vodosnabdevanje odmah juče ujutru, a svi vrtići, škole, sud, velike trgovine, pošta, imaju struju“, kazala je Đedović.

Ona je dodala da energetska preduzeća i Ministarstvo prate situaciju i u drugim delovima Srbije, gde su jake padavine naročito tokom noći prouzrokovale prolazne kvarove koji će biti otklonjeni u najkraćem roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari